Lifestyle

Το λατρεμένο παιδικό παιχνίδι που φτιάχτηκε καταλάθος

Μια τέτοια ιστορία είναι και η ιστορία του θρυλικού παιδικού παιχνιδιού “Ελατήριο Slinky”. Δεν υπήρχε παιδί που να μην είχε αυτό το παιχνίδι στη δεκαετία του ’80. Οι πωλήσεις του έκαναν εκατομμυριούχο τον κατασκευαστή του Ρίτσαρντ Τζέιμς.

Όμως ο ίδιος δεν φανταζόταν ποτέ ότι η κατασκευή του που αρχικά θα χρησιμοποιούνταν απο τον αμερικανικό στρατό και τις εταιρείες που κατασκεύαζαν πλοία θα γινόταν ένα από τα πιο αγαπημένα παιχνίδια όλων των εποχών.

Σύμφωνα με το «The Strong» Εθνικό Μουσείο Παιχνιδιού στο Ρότσεστερ της Νέας Υόρκης, ο μηχανόλογος οραματίστηκε τη κατασκευή του σαν παιχνίδι όταν αυτό έπεσε από ένα ράφι.

Τα ελατήρια άρχισαν να κατρακυλούν από τις σκάλες και τότε όσοι ήταν στο χώρο άρχισαν να γελούν. Η ιδέα να γίνει παιχνίδι του καρφώθηκε στο μυαλό και η πρώτη φορά που μπήκε σε κατάστημα παιδικών παιχνιδιών ήταν το 1945. Αμέσως ξεπούλησε αφού αγοράστηκαν 4000 κομμάτια.

Μέχρι σήμερα έχουν πουληθεί περισσότερα από 250 εκατ. κομμάτια.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button