Ελλάδα

Το μεγαλύτερο δικαστικό θρίλερ: 11 εισαγγελείς ασχολήθηκαν μέχρι τώρα με την υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου

Ούτε ένας, ούτε δύο… Έντεκα εισαγγελείς μέχρι τώρα έχουν ασχοληθεί με τη Ρούλα Πισπιρίγκου και τη μοναδική, στα ελληνικά δικαστικά χρονικά υπόθεση της δολοφονίας της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας, με κεταμίνη, παράλληλα με τη διερεύνηση του ενδεχομένου, να θανάτωσε και τα δύο μικρότερα κοριτσάκια της.

Ούτε με τον Αλ Καπόνε δεν είχαν ασχοληθεί τόσοι εισαγγελικοί λειτουργοί, καθώς από την ημέρα της σύλληψης και προφυλάκισης της, για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας, έντεκα εισαγγελείς έχουν λάβει μέρος σε αυτή τη γιγάντια επιχείρηση των Διωκτικών Αρχών, να ανακαλύψουν τι ακριβώς έχει συμβεί και να «δέσουν» τα αδικήματα εναντίον της 33χρονης μητέρας.

Εαν μάλιστα, στον αριθμό των εισαγγελέων, που ασχολήθηκαν και ασχολούνται με το θρίλερ της Πάτρας, προστεθούν οι αστυνομικοί, οι ιατροδικαστές και η ανακρίτρια, τότε η λίστα μακραίνει πολύ.

Αναλυτικά:

– Oι δύο πρώτοι εισαγγελείς, που ασχολήθηκαν με την υπόθεση, ήταν η προισταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πάτρας και ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, στον οποίον ανατέθηκε η διερεύνηση του θανάτου της Τζωρτζίνας, που έφυγε από τη ζωή τον Ιανουάριο του 2022.

– Οι δύο επόμενοι εισαγγελείς είναι: η προισταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, η οποία τον περασμένο Μάρτιο, μετά από έρευνες του Τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών, αναθέτει στον Προιστάμενο Ποινικής Δίωξης, εισαγγελέα Πρωτοδικών Αντώνη Ελευθεριάνο την διερεύνηση του θανάτου της Τζωρτζίνας, που έφυγε από τη ζωή στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

Ο εισαγγελέας Αντώνης Ελευθεριάνος αφού μελετάει τα στοιχεία της δικογραφίας του Ανθρωποκτονιών, ασκεί ποινική δίωξη εναντίον της Ρούλας Πισπιρίγκου και ζητάει από την 18η ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάπα, που ανέλαβε την υπόθεση, την έκδοση εντάλματος σύλληψης κατά της 33χρονης μητέρας.

Ο ίδιος εισαγγελέας, αναφέρει στο σκεπτικό του: «Mια γυναίκα που σκότωσε το ίδιο της το παιδί είναι ικανή να κάνει και άλλα εγκλήματα».

Ακολουθεί η σύλληψη και προσαγωγή της Ρούλας Πισπιρίγκου στη Γ.Α.Δ.Α.

– Επόμενος σταθμός, είναι ο πέμπτος εισαγγελέας, που μπαίνει στην υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου. Είναι ο εισαγγελέας εκτελέσεων ποινών, στο οποίον οδηγείται η κρατούμενη, για να γίνει η εκτέλεση του εντάλματος σύλληψης της.

– Εκτος εισαγγελέας, είναι ο εισαγγελέας γνωμοδοτήσεων, στον οποίον οδηγείται η Ρούλα Πισπιρίγκου, μετά την απολογία της στην ανακρίτρια κ. Σαλάπα, ο οποίος και συναποφασίζει, ομόφωνα με την ανακρίτρια, την προφυλάκιση της 33χρονης κατηγορούμενης.

– Οι έρευνες της Δικαιοσύνης συνεχίζονται και στην Πάτρα, όπου ένας ακόμη εισαγγελικός λειτουργός, ο έβδομος στη σειρά, μεταβαίνει στο σπίτι της Ρούλας και του Μάνου Δασκαλάκη, για να είναι παρών στην κατ΄οίκον έρευνα, όπου κατασχέθηκαν πειστήρια της υπόθεσης, μεταξύ των οποίων ηλεκτρονικός υπολογιστής και κινητά τηλέφωνα.

– Ενας ακόμη εισαγγελέας, ο όγδοος, που εμπλέκεται στις έρευνες, είναι ο εισαγγελικός λειτουργός, που έδωσε άδεια, γιά την εκταφή της Τζωρτζίνας, έτσι ώστε οι αστυνομικοί, να πάρουν το τάμπλετ της, το οποίο έδωσε πολλές απαντήσεις, για την κεταμίνη.

– Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές, με αποτέλεσμα η Προισταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, να αναθέσει την εποπτεία των ερευνών, για τους θανάτους και των άλλων δύο παιδιών της οικογένειας Ρούλας και Μάνου, σε δύο εισαγγελείς.

Ο ένας από αυτούς είναι ο προιστάμενος της Ποινικής Δίωξης Αντώνης Ελευθεριάνος, που είχε ασκήσει την ποινική δίωξη σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, για δολοφονία της Τζωρτζίνας, ενώ ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Απόστολος Ανδρέου είναι ο ένατος, εισαγγελικός λειτουργός, που μπαίνει στην υπόθεση. Και οι δύο αυτοί εισαγγελείς έχουν την εποπτεία των ερευνών, συνεργάζονται στενά με το Τμήμα Ανθρωποκτονιών, όπου λαμβάνονται καταθέσεις από γιατρούς και νοσηλευτές, ενώ την ίδια ώρα ιατροδικαστές επανεξετάζουν τους ιατρικούς φακέλους των δύο παιδιών και επαναξιολογούν τα πάντα σχετικά με τις αιτίες που επέφεραν τον θάνατο τους.

– Η υπόθεση Πισπιρίγκου αναβαθμίζεται στη Δικαιοσύνη, καθώς παρεμβαίνει η εποπτεύουσα την ανάκριση, Εισαγγελέας Εφετών, Προισταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, Μαρία Γκανέ, που είναι η δέκατη εισαγγελέας, η οποία ασχολείται εισαγγελέας, με την υπόθεση της δολοφονίας της Τζωρτζίνας.
Η κ. Γκανέ, μετά από σχετικό αίτημα της 18ης τακτικής ανακρίτριας Χριστίνας Σαλάπα ανακρίτριας, όρισε την διευθύντρια του εργαστηρίου ιατροδικαστικής και τοξικολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Χαρά Σπηλιοπούλου ως ειδική επιστήμονα, προκειμένου να υποστηρίξει το έργο της ανάκρισης.

Μάλιστα, στο ανακριτικό αίτημα αναφέρεται: «Λαμβανομένου υπόψη του τρόπου που φέρεται ότι τελέστηκε το έγκλημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, από δράστη σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, και δει μέσω της χρήσης φαρμακευτικής δραστικής ουσίας που άφησε το αποτύπωμά της στο μεταθανάτιο αίμα της ανήλικης παθούσας όπως προκύπτει από τις εξειδικευμένες ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις , κατά τη γνώμη μας ο ειδικός επιστήμων επί θεμάτων ιατροδικαστικής αφού λάβει γνώση του ιατρικού φακέλου της παθούσας καθώς και των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων που έλαβαν χώρα μετά το θάνατό της, ενδεχομένως να μας επισημάνει ή να μας συστήσει περαιτέρω ενέργειες που πρέπει να πραγματοποιηθούν, τις οποίες μόνο αν μας τις καταστήσει γνωστές πρόσωπο με ειδικές γνώσεις επί της ιατροδικαστικής επιστήμης εμείς θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε στις ενδεδειγμένες ανακριτικές πράξεις για την περαιτέρω διαλεύκανση της αξιόποινης πράξης που διερευνούμε».

Να σημειωθεί ότι η πράξη διορισμού ειδικού επιστήμονα, στην οποία προχώρησε η κ.Γκανέ ως εποπτεύουσα την ανάκριση, προβλέπεται στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας ωστόσο είναι ελάχιστες οι φορές που υπογράφονται τέτοιες πράξεις!

– Ενας ακόμη εισαγγελέας μπήκε στην υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου, ο ενδέκατος στη σειρά! Πρόκειται, για τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Νίκο Στεφανάτο, στον οποίον ανατέθηκε, να διενεργήσει δικαστική έρευνα, γιά τη διαρροή στοιχείων της δικογραφίας, για την υπόθεση της δολοφονίας της Τζωρτζίνας.Η έρευνα θα στραφεί εναντίον δικηγόρων της υπόθεσης, που έχουν στα χέρια τους τη δικογραφία, αλλά και δημοσιογράφων, οι οποίοι φέρονται να έχουν στη διάθεσή τους ανακριτικό υλικό.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button