Πελοπόννησος

Το μικρό ορεινό χωριό της Πελοποννήσου χτίστηκε από τον Μέγα Αλέξανδρο

Οι Αγριανοί είναι ένα μικρό, ορεινό χωριό της Λακωνίας. Είναι χτισμένο στις πλαγιές του Πάρνωνα σε υψόμετρο 986 μέτρων και είναι ένα από τα ορεινότερα χωριά του νομού Λακωνίας.

Χτίστηκε το 327π.Χ από τον Μέγα Αλέξανδρο, μετονομάστηκε σε Αγριανή που προέρχεται την αρχαία Θρακική φυλή των Αγριάνων που κατοικούσε στο Μενοίκιο και η οποία φημιζόταν για την πολεμική τεχνική και γενναιότητα των ανδρών της.

Προς επέκταση του βασιλείου του, ο Μέγας Αλέξανδρος έχτισε αυτό το χωριό στη Λακωνία χωρίς όμως να ολοκληρωθεί ποτέ το όραμα του για την βασιλεία του καθώς το 323π.Χ απεβίωσε.

Το χωριό μοιάζει κάπως με σκηνικό ταινίας… Πρόκειται για έναν πολύ γραφικό οικισμό με μικρά λιθόστρωτα σοκάκια και πέτρινα σπίτια που η βόλτα εκεί σε ταξιδεύει σε άλλες εποχές.

Το χωριό ανήκει στο δήμο Σπάρτης και σύμφωνα με παλιότερη απογραφή ο πληθυσμός τους δεν ξεπερνάει τους 200 κατοίκους!

Εμείς φτάσαμε μέχρι το χωριό και σας και από τις παρακάτω φωτογραφίες θα προσπαθήσουμε να σας ταξιδέψουμε σε αυτό, και να νιώσετε την ατμοσφαιρική του ενέργεια…

Δείτε τις φωτογραφίες

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button