Τοπικά Νέα

Το μυθικό σπήλαιο του Νέστορος στη Μεσσηνία όπου ο Ερμής έκρυψε το κοπάδι του Απόλλωνα [εικόνες]

Σπήλαιο του Νέστορος: Επίσκεψη στον στάβλο του σοφού βασιλιά

Πάνω από την παραλία της Βοϊδοκοιλιάς, στη Μεσσηνία, στο βράχο που είναι χτισμένο το Παλαιόκαστρο, είναι ορατή μια σπηλιά. Πρόκειται για το μυθικό πλέον Σπήλαιο του Νέστορος, γιου του Νηλέα και Ομηρικού ήρωα.

Πρόκειται για ένα ευρύχωρο σπήλαιο διαστάσεων 20Χ16μ. και ψηλό μέχρι 30μ., μεγαλοπρεπή τοιχώματα και τριγωνική περίπου είσοδο. Έχει ταυτισθεί με το μυθικό σπήλαιο, όπου ο νεογέννητος θεός Ερμής απέκρυψε την αγέλη που έκλεψε ο ίδιος από τον ΄Ηλιο –Απόλλωνα, αλλά και με το σπήλαιο όπου διανυκτέρευαν τα κοπάδια των Νηλειδών και ιδιαίτερα του Νηλέα. Η σπηλιά μνημονεύεται και από τον Παυσανία (Δ.36,2).

Ο Ερρίκος Σλήμαν εντόπισε ευρήματα της περιόδου του Νέστορος, που μαρτυρούν την ύπαρξη ζωής στην περιοχή από τα πρώιμα εκείνα χρόνια. Μέσα στο Σπήλαιο του Νέστορος είναι ορατοί σταλακτίτες.

Η πρόσβαση στο Σπήλαιο του Νέστορος είναι σχετικά εύκολη, καθώς βρίσκεται ακριβώς στη βάση του τείχους του Παλαιόκαστρου. Μπορείτε να ανηφορίσετε στον αμμόλοφο στο τέρμα της παραλίας της Βοϊδοκοιλιάς, έπειτα να ακολουθήσετε το ανηφορικό πλάτωμα και θα βρεθείτε μπροστά στο Σπήλαιο του Νέστορος, από όπου η θέα είναι εξαιρετική.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button