Κόσμος

Το μυστήριο με το τεράστιο τραπέζι του Πούτιν – Κοστίζει 85.000 λίρες, κατασκευάστηκε πριν από 25 χρόνια

Αν υπήρχε βραβείο για το πιο γνωστό τραπέζι των τελευταίων ετών, σίγουρα θα το κατακτούσε αυτό του Βλαντιμίρ Πούτιν, το οποίο φιλοξενήθηκε σχεδόν σε όλα τα ΜΜΕ του πλανήτη κυρίως λόγω του μεγέθους του.

Ο σχεδιαστής του τραπεζιού μίλησε στην ιταλική εφημερίδα Corriere, αποκαλύπτοντας λεπτομέρειες σχετικά με αυτό. Το περίφημο, λοιπόν, τραπέζι του Ρώσου προέδρου, στο οποίο φιλοξενήθηκαν οι Εμανουέλ Μακρόν, Όλαφ Σολτς, Αντόνιο Γκουτιέρες, κατασκευάστηκε πριν από 25 χρόνια, άρα δεν έχει καμία σχέση η πανδημία και σε σημερινά χρήματα θα κόστιζε περίπου 85.000 λίρες.

Ο Renato Pologna, ο οποίος διευθύνει την εταιρεία «Oak» στο Cantù της Ιταλίας δήλωσε υπερήφανος για το έργο του. «Αναγνώρισα το τραπέζι μόλις το είδα. Είμαι υπερήφανος γι’ αυτό. Πάντα ενθουσιάζομαι όταν βλέπω τη δουλειά μου να βρίσκεται στο προσκήνιο. Ελπίζω να φέρει καλή τύχη σε ό,τι αφορά στον πόλεμο», είπε στην εφημερίδα.

Αποκάλυψε, επίσης, ότι το τραπέζι έχει μήκος 6 μέτρα και πλάτος 2,5 μέτρα, είναι κατασκευασμένο από δρυ, έχει χειροποίητες πινελιές με φύλλα χρυσού και είναι μοναδικό στον κόσμο.

Όταν ρωτήθηκε εάν κατασκευάστηκε ειδικά για χρήση κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ο κ. Pologna είπε όχι. «Μπορεί να είναι χρήσιμο για τον σκοπό, αλλά σίγουρα η κατασκευή του δεν είχε καμία σχέση με την πανδημία. Το έφτιαξα πριν από 25 χρόνια», δήλωσε.

Όταν ρωτήθηκε για την τιμή του τραπεζιού, ο κ. Pologna είπε τότε πληρωνόταν στο ιταλικό νόμισμα, τη λιρέτα, το οποίο αντικαταστάθηκε επίσημα από το ευρώ το 2002. «Δεν θυμάμαι τα ακριβή νούμερα. Εξακολουθούμε να μιλάμε για λιρέτες και από καρδιάς θα έλεγα μερικά δισεκατομμύρια λιρέτες», είπε. Το 1999, ένα ευρώ άξιζε 1.936,27 λιρέτες.

Ο σχεδιαστής του τραπεζιού είπε ότι το Κρεμλίνο δεν είναι ο μοναδικός πελάτης του. Είπε ότι έχουν πουληθεί έργα του σε αραβικές χώρες, όπως σε «σεΐχηδες και βασιλικές οικογένειες» και τους σουλτάνους στη Μαλαισία. «Κάποτε είχα εντολές από τον Καντάφι και την οικογένεια του Σαντάμ», είπε, αλλά αρνήθηκε να αποκαλύψει περισσότερες πληροφορίες στην Corriere.

Ο κ. Pologna ρωτήθηκε και για τα πολλά memes που κατέκλισαν το διαδίκτυο, τα οποία βρήκε, όπως ο ίδιος είπε, «πραγματικά αστεία». «Είδα ότι κάποιος το μετέτρεψε σε κούνια. Λαμπρό. Το έκαναν ακόμη και παγοδρόμιο. Σε αυτό το σημείο μπορούμε να πούμε ότι είναι ένα τραπέζι που αναπτύσσει τη δημιουργικότητα», είπε στην εφημερίδα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button