ΠελοπόννησοςΤοπικά Νέα

Το πανέμορφο ψαροχώρι της Μεσσηνίας με τη μυστηριώδη σπηλιά και το παράξενο όνομα!

Σε απόσταση 55χλμ από την Καλαμάτα, ένα πανέμορφο ψαροχώρι της Δυτικής Μάνης με παραδοσιακό ύφος ξεχωρίζει για το αρχαιοπρεπές όνομά του, το οποίο οφείλει στο σχήμα του.

pelopon

Οι πρώτες αναφορές για το χωριό συναντώνται σε έγγραφο σχετικό με τους Μανιάτες που επιβιβάστηκαν από εκεί για την Κορσική στις αρχές του 18ου αι., αλλά όπως όλα δείχνουν αναπτύχθηκε κυρίως από τον 19οαι. και μετά, αποτελώντας θαλάσσιο συγκοινωνιακό κόμβο και βάση του διαμετακομιστικού εμπορίου με τα ορεινά χωριά.

pel

Ο λόγος για την Τράχηλα Μάνης. Το μικρό γραφικό λιμανάκι και η παραλία του Αγίου Δημητρίου, 6 χλμ βορειοδυτικά, με τις απίθανες, παρθένες παραλίες με βράχια και πεντακάθαρα νερά, καθώς και η ακτή του Πανταζή, με γκρίζα αμμουδιά, αρμυρίκια και υπέροχα γαλαζοπράσινα νερά συγκαταλλέγονται στα πανέμορφα τοπία του γραφικού χωριού.

pel3

Ωστόσο, το σπήλαιο Καταφύγι είναι το πιο εντυπωσιακό αξιοθέατο.

Δείγματα λαϊκής αρχιτεκτονικής του 19ου αι. όπως το ιστορικά διατηρητέο κτίριο του Κ. Μελέα, καθώς και το κτίριο του παλαιού δημοτικού σχολείου, αναστηλωμένο από τον δραστήριο πολιτιστικό και μορφωτικό σύλλογο του χωριού είναι ένας επιπλέον λόγος για περιήγηση στην Τραχήλα.

pel5

pel4

www.travelstyle.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button