Τοπικά Νέα

Το παραθαλάσσιο χωριό της Μεσσηνίας που μοιάζει με σκηνικό κινηματογραφικής ταινίας

Ανακαλύψτε την ομορφιά της μεσσηνιακής γης στη Γιάλοβα

Το πλούσιο φυσικό κάλλος και η ιστορικότητα της καθιστούν τη Γιάλοβα ιδανικό προορισμό για αποδράσεις, ενώ η γραφικότητά της μαγεύει τους επισκέπτες.

Χτισμένη στον όρμο του Ναυαρίνου, βρίσκεται βόρεια της Πύλου, ενώ απέναντι στα ανατολικά υψώνεται η νήσος Σφακτηρία. Ο παραθαλάσσιος οικισμός, που αποτελούσε μέρος του βασιλείου του μυθικού Νέστορα, διαθέτει ταβερνάκια, μικρά καταλύματα και μια οργανωμένη παραλία με καταστήματα.

Το γαλήνιο περιβάλλον, οι καθαρές παραλίες και το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα προσελκύουν πλήθος κόσμου κάθε χρόνο, που το επιλέγει για ήρεμες διακοπές.

Η περιοχή φιλοξενεί τη λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας, έναν προστατευμένο υγρότοπο με σπάνια χλωρίδα και πανίδα, που απλώνεται σε μια έκταση 6.000 στρεμμάτων.

Μπορείτε να κάνετε ποδηλατάδα κατά μήκος της λίμνης και να παρατηρήσετε μεγάλα πουλιά, όπως ερωδιούς και κίρκους να φτάνουν στη λιμνοθάλασσα πριν αποχωρήσουν πάλι το σούρουπο.

Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται η περίφημη Βοϊδοκοιλιά, όπου μπορείτε να κολυμπήσετε στα γαλαζοπράσινα νερά της.

news.gr

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button