Κόσμος

Το «πειρατικό» του Πούτιν: Το «Graceful» έγινε «Δολοφόνος Φάλαινα» και απέφυγε τις κυρώσεις

Άλλαξε όνομα κι έβαλε… πανιά γι΄ άλλα λιμάνια το μέγκα-γιοτ του Βλαντίμιρ Πούτιν, μετά την κλιμάκωση της έντασης και τις απειλές για τη χρήση πυρηνικών.

Το αξίας περίπου 90 εκατομμυρίων λιρών σκάφος απέπλευσε από το Καλίνιγκραντ, τον ρωσικό θύλακα που βρίσκεται ανάμεσα στην Πολωνία και τη Λιθουανία και πλέει πιθανότατα με κατεύθυνση την Αγία Πετρούπολη συνοδευόμενο από σκάφος της ρωσικής ακτοφυλακής.

Το μήκους 270 ποδών πλωτό παλάτι του Πούτιν μετονομάστηκε μάλιστα από Graceful σε Kocatka, που στα ρωσικά σημαίνει «Δολοφόνος Φάλαινα».

Το γιοτ ήταν ελλιμενισμένο στο Όμπλαστ του Καλίνιγκραντ αφότου είχε αποπλεύσει από γερμανικό ναυπηγείο στο Αμβούργο, για να αποφύγει τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν εξαιτίας της εισβολής των Ρώσων στην Ουκρανία.

Το σκάφος πιστεύεται ότι έχει απενεργοποιήσει τους αναμεταδότες για να μην μπορεί να εντοπιστεί, κάτι που σημαίνει ότι πλέει σαν… πειρατικό.

Η «Δολοφόνος Φάλαινα» του Πούτιν είναι ένα πολυτελέστατο πλοίο που διαθέτει μεταξύ άλλων μία πισίνα που μετατρέπεται σε πίστα χορού και θέατρο, ένα μεγάλο πιάνο και κοκτέιλ μπαρ.

Το άλλο γιοτ του Πούτιν, το αξίας 500 εκατομμυρίων λιρών Scheherazade, βρίσκεται στην Ιταλία και πλέει με σημαία Μαλαισίας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button