Τοπικά Νέα

Το πειρατικό ψαροχώρι της Μεσσηνίας και… οι διαφορετικές απόψεις για την ονομασία του

Ανακαλύψτε τη γραφική Φοινικούντα

Υπήρξε παλιό ορμητήριο πειρατών και σήμερα αποτελεί ιδανικό προορισμό και καταφύγιο για όσους αποζητούν στιγμές πραγματικής ηρεμίας και χαλάρωσης δίπλα στο κύμα. Είναι η Φοινικούντα στη Μεσσηνία, το γραφικό ψαροχώρι που τελευταία έχει εξελιχθεί σε θέρετρο κι σταθερή επιλογή, ακόμη και στις ανοιξιάτικες εξορμήσεις. Κατά τη διάρκεια της πρωτοελλαδικής περιόδου ήταν κυρίως ναυτιλιακό κέντρο, ενώ κάποιες εποχές αποτέλεσε ορμητήριο πειρατών.

Ο Παυσανίας την αναφέρει ως λιμάνι, με το όνομα «Φοινικούς Λιμήν».

Δύο είναι οι κυριότερες απόψεις σχετικά με την προέλευση αυτής της ονομασίας. Σύμφωνα με την περισσότερο διαδεδομένη, ονομάστηκε έτσι εξαιτίας της επεξεργασίας της πορφύρας (κόκκινης βαφής). Στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή, υπάρχει ένα είδος κοχυλιού που μετά από επεξεργασία έδινε το φοινίκιον χρώμα

Η άλλη, υποστηρίζει ότι ιδρύθηκε από τους Φοίνικες που αποίκησαν τα παράλια της Πελοποννήσου στο σημείο αυτό και πήρε από εκεί το όνομα της. Οι Φοίνικες, ναυτικοί και θαλασσοπόροι, είχαν δημιουργήσει ναυτικούς εμπορικούς σταθμούς σε διάφορα μέρη, όπως στα Κύθηρα, στην Κρήτη, την Παμφυλία, τη Σικελία και τη Λιβύη.

Δείτε εικόνες:

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button