Lifestyle

Το πιο ήσυχο δωμάτιο του κόσμου -Ακούς μέχρι και τη κίνηση των οστών σου!

Για να επιτευχθεί η απόλυτη σιωπή, το δωμάτιο έχει σχεδιαστεί σαν τη δομή του κρεμμυδιού

Αν σταθείτε για αρκετή ώρα, θα αρχίσετε να ακούτε τον παλμό της καρδιάς σας. Ένας απλός ήχος  γίνεται εκκωφαντικός και όταν κινείστε, τα κόκαλά σας κάνουν έναν ήχο σαν τρίξιμο. Στο τέλος, χάνετε την ισορροπία σας, επειδή η απόλυτη έλλειψη αντήχησης σαμποτάρει τη συνειδητοποίηση του χώρου.

Σε αυτό το δωμάτιο, στην έδρα της Microsoft στο Redmond της Ουάσιγκτον, ο ήχος από τον έξω κόσμο είναι «κλειδωμένος» έξω και κάθε ήχος που παράγεται εντός αυτού «παγώνει». Ονομάζεται ανηχοϊκός θάλαμος-δηλαδή χωρίς ηχώ, – πράγμα που κάνει τον ήχο του χειροκροτήματος, για παράδειγμα, απόλυτα τρομακτικό. Ο θόρυβος του περιβάλλοντος εντός του χώρου είναι τόσο χαμηλός που προσεγγίζει το κατώτατο όριο, το απόλυτο μηδέν του ήχου – το επόμενο βήμα είναι το κενό ή η απουσία ήχου. Αυτό με άλλα λόγια, είναι το πιο ήσυχο μέρος στον κόσμο.

Το δωμάτιο προσφέρει μια σπάνια εμπειρία

«Μόλις κάποιος εισέρχεται στο δωμάτιο, αισθάνεται αμέσως μια παράξενη και μοναδική αίσθηση που είναι δύσκολο να περιγραφεί», αναφέρει στο CNN o Hundraj Gopal, επιστήμονας και κύριος σχεδιαστής της ανηχοϊκής αίθουσας της Microsoft. «Όταν γυρίσεις το κεφάλι σου, μπορεί να ακούσεις αυτή την κίνηση, μπορεί να ακούσεις τον εαυτό σου να αναπνέει…», λέει.

Ένα… κρεμμύδι από τσιμέντο και χάλυβα

Για να επιτευχθεί η απόλυτη σιωπή, το δωμάτιο έχει σχεδιαστεί σαν τη δομή του κρεμμυδιού- δομή που το απομονώνει από το υπόλοιπο χώρο του κτιρίου και τον έξω κόσμο.

Είναι κατασκευασμένο από έξι στρώματα τσιμέντου και χάλυβα και είναι μερικώς αποσυνδεδεμένο από το περιβάλλον κτίριο, επειδή βρίσκεται πάνω σε μια σειρά από ελατήρια απόσβεσης κραδασμών. Μέσα, οι σφήνες από ανθρακονήματα που είναι τοποθετημένα στο πάτωμα, στην οροφή και στους τοίχους για να «σπάνε» τα ηχητικά κύματα πριν αναπηδήσουν πίσω στο δωμάτιο.

Διάφορα προϊόντα της εταιρείας αναπτύχθηκαν εδώ και οι μηχανικοί της Microsoft κατασκεύασαν αυτό το ειδικό δωμάτιο για να διευκολυνθούν στις δοκιμές τους. Το 2015, ο χώρος κατέκτησε το παγκόσμιο ρεκόρ ησυχίας, όταν ο ήχος μέσα του μετρήθηκε στα -20,6 ντεσιμπέλ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button