Κόσμος

Το πιστόλι που σκότωσε τον Billy the Kid, βγαίνει σε δημοπρασία για 2 εκατ. δολάρια

Henry MacCarty -γνωστός ως Billy the Kid-, σκοτώθηκε σε ηλικία μόλις 21 ετών. Έμεινε στην ιστορία ως ο πιο θρυλικός από τους κακόφημους παρανόμους στη ματωμένη Βίβλο της Άγριας Δύσης. Σήμερα, 140 χρόνια μετά το θάνατό του, το πιστόλι που του αφαίρεσε τη ζωή βγαίνει σε δημοπρασία.

Με σειριακό αριθμό 55093, το 44άρι στρατιωτικό Colt Revolver του 1880 ανήκε στον σερίφη Pat Garrett. Αυτό το περίστροφο «άδειασε» ο σερίφης στο στήθος του περιβόητου ληστή, στο ράντσο του Pete Maxwell, κοντά στο Οχυρό Summer. Ήταν Ιούλιος του 1881.

Image

Αυτό το κομμάτι της αμερικανικής Ιστορίας -το οποίο λειτουργεί ακόμη κανονικότατα- διαθέτει λαβή από ξύλο καρυδιάς και συνοδεύεται από υπογεγραμμένα και επικυρωμένα έγγραφα που αποδεικνύουν την ιστορία και την αυθεντικότητά του.

Image
Image

Το Colt, μέρος της συλλογής των Jim και Theresa Earle, θα είναι ένα από τα κομμάτια που θα δημοπραττηθούν στη θεματική δημοπρασία του οίκου Bonhams με τίτλο «The Early West» που θα πραγματοποιηθεί στις 27 Αυγούστου 2021. Η τιμή που αναμένεται να «πιάσει» είναι 2 με 3 εκατ. δολάρια. Περισσότερες πληροφορίες μπορεί κανείς να βρει στο website του οίκου.

Σχετικά Άρθρα

4 Σχόλια

  1. Α, και εγώ νόμιζα πως θα μιλάγαμε για την δημοπράτηση της πέννας του Σοπενχάουερ ή του πινέλου του Μοννέ. Αλλά έχουμε το πιστόλι που σκότωσε τον Μπίλλυ δε Κίντ, ο οποίος σε ηλικία 21 ετών είχε ήδη σκοτώσει 8 ανθρώπους. Συγκλονιστικό..

    Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση με την πληθώρα αποφοίτων πανάκριβων κολλεγίων των ΗΠΑ, όπως ο “Προμηθέας” κ. Πιερακάκης ο οποίος “έστειλε τα αποτελέσματα των πανελλαδικών σε μήνυμα στο κινητό των παιδιών για πρώτη φορά στην ιστορία”, μιλάμε για μία τεχνολογική επανάσταση…, η κυβέρνηση, λοιπόν, σιγά σιγά μπαίνει στο μάτι της UNESCO για το τσιμέντωμα της Ακρόπολης!!! Κοίτα να δεις που στο τέλος τελικά εμείς θα καταλήξουμε να έχουμε θέματα με την UNESCO και όχι η Τουρκία για την Αγία Σοφία (η οποία βρίσκεται στο σημειο που προυπήρχε ο μεγάλος ναός του Απολλωνα στο Βυζάντιο, να τα λέμε και αυτά, επειδή είναι σημαντικά σε όλα τα επίπεδα).

    Τελικά τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που έχει συλλέξει ο κ. Κ.Κ. Μητσοτάκης τον εκθέτουν σε καθημερινή βάση, χωρίς, βέβαια, ο ίδιος να είναι άμοιρος ευθυνών, αφού αυτός τους διάλεξε και διευθύνει.

      1. Αλλά για να μην φανεί πως στοχοποιώ την Ινδία (λόγω των Γκάντι), και στο Πακιστάν είχαμε την Μπεναζιρ Μπούτο, κόρη πρώην προέδρου της χώρας, η οποία έφτασε στο ανώτατο αξίωμα. Ο πατέρας της εκτελέστηκε από τους στρατιωτικους, ενώ η ίδια, γαζώθηκε από σφαίρες, λίγο πριν έφηβος βομβιστής αυτοκτονίας ο οποίος στεκόταν δίπλα της ενεργοποιησει και ένα γιλέκο αυτοκτονίας. Υπεύθυνοι ήταν οι Ταλιμπάν του Πακιστάν. Κατά την διάρκεια της τελευταίας προεκλογικής εκστρατείας στο Πακιστάν (2018) οι Ταλιμπάν του Πακιστάν έβαλαν δεκάδες βόμβες σε προκλογικές ομιλίες οι οποίες σκότωσαν εκατοντάδες ανθρώπους.

        Και στο Μπαγκλαντές είχαμε πρωθυπουργό την Καλέντ Ζία, σύζυγο του πρώην προέδρου Ζιαούρ Ράχμαν την οποία το κυβερνητικό κόμμα κρατούσε στην φυλακή μέχρι προσφάτως.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button