Τοπικά Νέα

Το πρόγραμμα διανομής τροφίμων στους Δήμους της Μεσσηνίας από το ΤΕΒΑ

Δεύτερη διανομή για το έτος 2020 του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ) του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους»

Ξεκινά την επόμενη εβδομάδα από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, η δεύτερη διανομή βασικών διατροφικών προϊόντων σε ωφελούμενους που πληρούν τα απαιτούμενα κοινωνικά
κριτήρια του Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το ΤΕΒΑ/FEAD 2014-2020.

Μετά από συνεργασία του Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κ. Στάθη Αναστασόπουλου, των υπηρεσιών της Περιφερειακής ενότητας και των Δήμων του Νομού, καταρτίστηκαν οι λεπτομέρειες και το χρονοδιάγραμμα
διανομής.

Η διανομή ξεκινά με το Δήμο Δυτικής Μάνης, την Δευτέρα 13 Ιουλίου και πραγματοποιείται σε σταθερά σημεία στον Κάμπο και στην Καρδαμύλη. Την ίδια μέρα εξυπηρετείται και ο Δήμος Οιχαλίας με διανομές στο Δώριο, Διαβολίτσι, Μερόπη και Μελιγαλά. Την Τρίτη 14 Ιουλίου ξεκινά η διανομή στο Δήμο Τριφυλίας, στο Κοπανάκι και Κυπαρισσία αλλά και στο Δήμο Μεσσήνης, Βαλύρα, Ανδρούσα, Αριστομένης και Χατζή. Την Τετάρτη 15 Ιουλίου ολοκληρώνεται η διανομή στην Τριφυλία, Γαργαλιάνοι και Φιλιατρά και συνεχίζει ο Δήμος Μεσσήνης στον Άγιο Ανδρέα, στο Πεταλίδι και τη Μεσσήνη. Την ίδια μέρα ξεκινά η κατ’ οίκον διανομή στην Καλαμάτα. Την Πέμπτη 16 Ιουλίου ολοκληρώνεται η διανομή για το Δήμο Μεσσήνης και για το Δήμο Πύλου Νέστορος με διανομές στο Σουληνάρι, Χώρα, Πύλο και Κορώνη.

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ ΞΕΚΙΝΑ Η ΔΙΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ 24 ΙΟΥΛΙΟΥ

Για το Δήμο Καλαμάτας, όπου υπάρχει και ο μεγαλύτερος αριθμός ωφελουμένων, η διανομή που ξεκινά την Τετάρτη 15 Ιουλίου θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 24 Ιουλίου και το σύστημα εξυπηρέτησης περιλαμβάνει και κατ’ οίκον διανομή και σταθερά σημεία, με στόχο την εξυπηρέτηση του συνόλου των δικαιούχων.

Τέλος οι ωφελούμενοι, οι οποίοι ανέρχονται σε 6.116 οικογένειες που αντιστοιχούν σε 11.130 άτομα, θα ειδοποιηθούν με sms για την ημέρα διανομής και η ταυτοποίηση θα πραγματοποιηθεί με ταυτότητα και ΑΜΚΑ ή εξουσιοδότησης σε περίπτωση μη αυτοπρόσωπης παρουσίας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button