Τοπικά Νέα

Το πρόγραμμα στειρώσεων στην Τριφυλία

Δράση στειρώσεων πρόγραμμα “Μεσσηνία χωρίς αδέσποτα”

Σε δελτίο τύπου του μη κερδοσκοπικού οργανισμό Dogs’ Voice σημειώνονται τα εξής:

To Costa Navarino και το Ίδρυμα Κωνσταντακόπουλου σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Dogs’ Voice θα υλοποιήσουν δράση στειρώσεων αδέσποτων σκύλων στους Δήμους Πύλου Νέστορος και Τριφυλίας το διάστημα 22 έως 24 Νοεμβρίου. Τις στειρώσεις θα πραγματοποιήσουν κτηνίατροι μέλη της Εθελοντικής Δράσης Κτηνιάτρων Ελλάδος (ΕΔΚΕ). Χορηγός ξηράς τροφής είναι η Purina Greece.

Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στο πρόγραμμα «Μεσσηνία Χωρίς Αδέσποτα» το οποίο αναπτύσσεται στο τρίπτυχο στείρωση, παιδεία, εθελοντισμός ενώ περισσότερες δράσεις είναι προγραμματισμένες για το επόμενο διάστημα.

Οι στειρώσεις της συγκεκριμένης δράσης αφορούν αποκλειστικά σε αδέσποτους σκύλους (θηλυκούς και αρσενικούς) και θα πραγματοποιηθούν ως εξής:

Για το Δήμο Πύλου Νέστορος: στο κτηνιατρείου του Αναστάσιου Ζάλιαρη στην Πύλο Παρασκευή (22/11) και Σάββατο (23/11) από τις 09:00 έως τις 18:00 και την Κυριακή (24/11) από τις 09:00 έως τις 14:00.

Για το Δήμο Τριφυλίας:

1. Στο δημοτικό κτηνιατρείο Γαργαλιάνων: Παρασκευή (22/11) και Σάββατο (23/11) από τις 09:00 έως τις 18:00 και την Κυριακή (24/11) από τις 09:00 έως τις 14:00 και
2. Στο κτηνιατρείου του Ιωάννη Μαρκόπουλου στην Κυπαρισσία: Παρασκευή (22/11) και Σάββατο (23/11) από τις 09:00 έως τις 18:00 και την Κυριακή (24/11) από τις 09:00 έως τις 14:00.

Για να κλείσετε ραντεβού στα ανωτέρω προγράμματα προκειμένου να στειρωθεί αδέσποτος σκύλων των Δήμων Πύλου και Τριφυλίας μπορείτε να καλείτε 10:00 – 18:00 στο 6955221142.

Διαφοροποιήσεις από την απόφαση του Δ.Σ. Τριφυλίας

Πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί πως στην απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Τριφυλίας στο θέμα με τίτλο: “Έγκριση μνημονίου συνεργασίας για την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων και προγραμμάτων στειρώσεων αδέσποτων ζώων” αναφέρεται πως, “ο Δήμος Τριφυλίας θα παραχωρήσει στον Οργανισμό για τις ημερομηνίες 20 έως 25 Νοεμβρίου 2019 τα δημοτικά κτηνιατρεία που βρίσκονται στους Γαργαλιάνους και στο Κοπανάκι προκειμένου να αξιοποιηθούν ως χώροι προσωρινής φύλαξης και αποθεραπείας των ζώων που θα
στειρωθούν μέσα από το πρόγραμμα στειρώσεων του μηνός Νοεμβρίου”. Στην ανακοίνωσή της η “Dogs’ Voice” αναφέρει πως οι στειρώσεις θα γίνουν στους Γαργαλιάνους και στην Κυπαρισσία (και όχι στο Κοπανάκι). Επιπλέον, πουθενά δεν αναφέρεται ότι η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στο πρόγραμμα «Μεσσηνία Χωρίς Αδέσποτα» και ότι η χρηματοδότηση του προγράμματος γίνεται από την Costa Navarino και το Ίδρυμα Κωνσταντακόπουλου.

Μάλιστα, τις προηγούμενες ημέρες το gargalianoionline έγινε δέκτης παραπόνων, από φιλόζωους γνώστες του προγράμματος, ότι σε προηγούμενη δημοσίευση οι πληροφορίες που δημοσιεύσαμε ήταν λανθασμένες. Ωστόσο, το gargalianoionline δημοσίευσε την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και αυτό που ψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button