Κόσμος

Το σημάδι πριν την καταστροφή: Τι είναι η «σκέδαση» που έκανε μοβ τον ουρανό στην Ιαπωνία (Photos)

Ένα εντυπωσιακό, αν μη τι άλλο, αλλά, παράλληλα, και τρομακτικό φαινόμενο αντίκρισαν οι Ιάπωνες την Παρασκευή -και ενώ περίμεναν τον τυφώνα Χαγκίμπις- καθώς ο ουρανός έγινε μοβ!

Οι φωτογραφίες, που κυκλοφόρησαν στο Twitter, είναι, πράγματι, μαγικές.

Το θέαμα, ωστόσο, προμήνυε τον ερχομό της καταστροφής…

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ο μοβ ουρανός είναι ένδειξη ότι πλησιάζει σφοδρή κακοκαιρία η τυφώνας. Σε ορισμένες περιπτώσεις πάλι, ενδέχεται και να ακολουθεί.

Όπως σημείωσε συγκεκριμένα το CBS News, το φαινόμενο -που λέγεται σκέδαση- εμφανίζεται όταν τα μόρια και τα μικρά σωματίδια στην ατμόσφαιρα της Γης επηρεάζουν την κατεύθυνση του φωτός.

Οι μεγάλες καταιγίδες, σαν τους τυφώνες, απομακρύνουν τα μεγαλύτερα σωματίδια από την ατμόσφαιρα, κάνοντας τα χρώματα του ουρανού πιο ζωηρά.

Wency@sengdayritt

LOOK: The sky in Japan turned pink hours before the wrath of Super Typhoon 🙏🙏

So, I search for the meaning of a Purple Sky? And i found out that… 😭🥺🙏🏻

View image on TwitterView image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter
413 people are talking about this

 

Υπό κανονικές συνθήκες, στον ουρανό υπάρχουν μεγαλύτερα σωματίδια, τα οποία απορροφούν περισσότερο φως και διασκορπίζουν τα μήκη κύματος του φωτός πιο ομοιόμορφα, με αποτέλεσμα ο ουρανός να παίρνει απαλές αποχρώσεις.

Το φαινόμενο είχε εξηγήσει ο μετεωρολόγος Lauren Rautenkranz, όταν εντοπίστηκε και στη Φλόριντα, μετά τον τυφώνα Μάικλ, το 2018.

メスゴリラ@ika_mesugorira

いっぱいとった

View image on TwitterView image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter
11.4K people are talking about this

«Καθώς το ηλιακό φως φτάνει στη Γη, τα περισσότερα από τα χρώματα του φάσματος είναι σε θέση να φτάσουν στην επιφάνεια της γης χωρίς διακοπή. Αλλά τα βραχύτερα μήκη κύματος, όπως το μπλε και το μοβ, διασκορπίζονται προς πάσα κατεύθυνση, το φως αναπηδά από σωματίδιο σε σωματίδιο μέχρι, τελικά, να φτάσει στα μάτια μας», ήταν τα λόγια του.

Είχε σημειώσει, μάλιστα, το εξής: «Τα μάτια μας μπορούν να ανιχνεύσουν μόνο το μπλε, επειδή το βιολετί είναι το μικρότερο μήκος κύματος του χρωματικού φάσματος».

Πριν από μια μεγάλη καταιγίδα, ωστόσο, οι συνθήκες είναι ιδανικές, για να δούμε τον αλλόκοτο μοβ ουρανό, αφού στην ατμόσφαιρα υπάρχει υγρασία και τα σύννεφα βρίσκονται κοντά στο έδαφος.

Πηγή: gazzetta

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button