Πελοπόννησος

Το στολίδι της Πελοποννήσου με την Παλιά Πόλη και τα ατμοσφαιρικά στενά! [εικόνες]

Είναι το μέρος που μαγνητίζει τους επισκέπτες

Με μια ένδοξη και λαμπρή ιστορία, και μια ομορφιά που δύσκολα συναντά κανείς πια σήμερα το σίγουρο είναι πως η δεύτερη πρωτεύουσα της Ελλάδας, μετά την Αίγινα και πριν την Αθήνα, ξελογιάζει τους πάντες με την ανεπιτήδευτη και αφοπλιστική ομορφιά της.

Ο λόγος, φυσικά, για το Ναύπλιο, με μια Παλιά Πόλη σκέτη κούκλα γεμάτη με στενά, πετρόκτιστα καλντερίμια με χαρακτηριστικά κτήρια βενετσιάνικης αρχιτεκτονικής, μικρά μπαλκονάκια, χρωματιστές γωνιές και ανθισμένα λουλούδια που αιχμαλωτίζουν το βλέμμα και «φυλακίζονται» στη μνήμη για πάντα. Ένας λαβύρινθος από γραφικά και λιθόστρωτα σοκάκια ξεκινάει από την Πλατεία Συντάγματος και οδηγεί τους επισκέπτες της πόλης σε μέρη υπέροχα και γραφικά που γοητεύουν.

Τα σημαντικότερα αξιοθέατα που «κρύβονται» στην καρδιά της Παλιάς Πόλης είναι η Πλατεία Συντάγματος (ένα από τα κεντρικότερα σημεία της πόλης) με το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Βουλευτικό, το Τριανόν, το σπίτι του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, το ανάκτορο του Ιωάννη Καποδίστρια και η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου.

Εξίσου αξιόλογα μνημεία είναι η εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα (όπου δολοφονήθηκε ο πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδας, Ιωάννης Καποδίστριας), η Πλατεία Τριών Ναυάρχων με το Δημαρχείο, το Κυβερνείο ή Παλατάκι, καθώς και η Πλατεία Φιλελλήνων με το ομώνυμο μνημείο αφιερωμένο στη μνήμη των Γάλλων Φιλελλήνων που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την απελευθέρωση της Ελλάδας.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button