Τοπικά Νέα

Το Συμβούλιο Κοινότητας Γαργαλιάνων για την ισόρροπη ανάπτυξη: “Θα μπορούσε να μεταφερθεί η Πολεοδομία στους Γαργαλιάνους”

Ανακοίνωση του Συμβουλίου Κοινότητας Γαργαλιάνων

Κατόπιν της ανακοίνωσης- δέσμευσης του κυρίου Δημάρχου για ισόρροπη ανάπτυξη όλων των πόλεων- περιοχών του Δήμου σε όλα τα επίπεδα και της κατανομής των υπηρεσιών του σε όλες τις πόλεις.

Αναμένουμε την υλοποίηση της υπόσχεσής του στην πράξη. Άλλωστε αυτή είναι η θέση μας από την αρχή της θητείας μας την υποστηρίζουμε και ζητάμε μελλοντικά να εφαρμοστεί και για την πόλη μας. Π.χ με τη μεταφορά της υπηρεσίας δόμησης-πολεοδομίας στην πόλη μας.

Σχετικά σαν πρώτο βήμα προτείνουμε όπως γραφεία με τις απαραίτητες υπηρεσίες της Δευατ να υπάρχουν – λειτουργούν στις μεγάλες πόλεις του Δήμου συμπεριλαμβανομένου και του Κοπανακίου και περιοδικά σε Αυλώνα και Τριπύλα. Ώστε οι δημότες να μην υποχρεώνονται για θέματα που αφορούν την Δευατ να μετακινούνται στην έδρα της. Συγκεκριμένοι δε υπάλληλοι της να έχουν κατανεμηθεί σύμφωνα με τις ανάγκες όλων των ενοτήτων στις έδρες τους.

Ακόμα ζητάμε ο Δήμος να οργανώσει απαραίτητα γραφεία- παραρτήματα όλων των υπηρεσιών του που να λειτουργούν στους Γαργαλιάνους στα Φιλιατρά και στο Κοπανάκι και περιοδικά σε Αυλώνα κ τριπύλα για την εξυπηρέτηση των κατοίκων των ενοτήτων του χωρίς να είναι αναγκασμένοι να μετακινούνται στην έδρα για οτιδήποτε.

Ο Δήμος πρέπει να βοηθήσει ακόμη το ίδιο να ισχύσει για τον τρόπο λειτουργίας των κρατικών υπηρεσιών γιατι οι πολίτες πρέπει να εξυπηρετούνται στον τόπο τους. Όσο τώρα για την τοπική ανάπτυξη και την οικονομική ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών την έχουν ανάγκη όλοι και δεν είναι προνόμιο και δεδομένο για κανέναν. Πληροφοριακά και χάριν της αληθείας γνωρίζομεν ότι η πρώτη δημοτική επιχείρηση που έγινε στην Τριφυλία ήταν η δημοτική επιχείρηση Γαργαλιάνων πού ιδρύθηκε πριν 8 χρόνια τουλάχιστον από το 2005 πού λειτούργησε η ΔΕΥΑΚ. Ακόμη ενημερώνουμε ότι η Γαργαλιάνοι είχαν πλήρη και αυτοδύναμη τεχνική υπηρεσία όπως και οικονομική που διαχειρίστηκαν αυτοδύναμα, ευρωπαϊκά προγράμματα γιατί είχαν τις απαραίτητες πιστοποιήσεις. Με στελέχη που στελέχωσαν αργότερα τις ανάλογες υπηρεσίες στο Δήμο Τριφυλίας και που αναγκάζονται να πηγαινοέρχονται για χρόνια στις υπηρεσίες τους.

Απευθυνόμενοι σε όλους τους αυτοδιοικητικούς παράγοντες του Δήμου τονίζουμε ότι για να υπάρξει μία σωστή και ισχυρή διευρυμένη τοπική αυτοδιοίκηση απαιτείται από όλους αρχοντία παλικαριά αλληλεγγύη και αμεροληψία και όχι μικροψυχία μικροπολιτική ψηφοθηρία και τοπικισμός. Η ουσιαστική ισόρροπη ανάπτυξη είναι μονόδρομος για να σταθεί και να επιζήσει ο Δήμος. Αυτοί που ζητούν και πιστεύουν σε έναν υπέρσυγκεντρωτικο Δήμο φοβόμαστε ότι τον υποβαθμίζουν στη συνείδηση των δημοτών, με σοβαρότατες επιπτώσεις. Για αυτό περιμένουμε από όλους να πάρουν ξεκάθαρη θέση για το τι πιστεύουν και τι θέλουν.

Καλή Πρωτομαγιά!

Με εκτίμηση τοπικό συμβούλιο Γαργαλιάνων.

Σχετικά Άρθρα

7 Σχόλια

  1. επιτέλους ένα τοπικό συμβούλιο που λέει τα πράγματα με το όνομα τους και ενδιαφέρεται για όλους τους πολίτες της Τριφυλίας και την εξυπηρέτηση τους και όχι μόνο την πάρτη τους .Με εξέπληξαν θετικά με αυτά που γράφουν και σαν πολίτης του Κοπανακιου θεωρω ότι αυτά θα έπρεπε να έχουν γίνει ήδη και να μην τρέχουμε για το παραμικρό στη Κυπαρισσία. ΜΠΡΑΒΟ

  2. ΞΥΠΝΆ ΤΕ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΟΙ ΕΝΩΘΕΊΤΕ ΓΙΑΤΊ ΟΙ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΏΤΈΣ ΜΆΣ ΒΛΕΠΟΥΝΕ ΜΌΝΟ ΓΙΑ ΕΥΡΏ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΚΆΤΙΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΌΤΙ ΑΥΤΟΊ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΈΝΤΡΟ ΤΟΥ ΚΌΣΜΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΙΑΝΟΙ ΤΗΣ ΤΡΙΦΥΛΊΑΣ ΚΑΙ ΌΛΟΙ ΟΙ ΆΛΛΟΙ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΑΜΕ ΠΑΝΤΑ

  3. Εχτες το τοπικο συμβουλιο της Κυπαρισσιας βγηκε να διαμαρτυρηθει για το οτι (αν είναι δυνατόν ) εφυγε ΜΙΑ υπηρεσια από εκεί και αδικουνται από αυτό γιατί θα ταλαιπωρουνται οι πολίτες, οι υπάλληλοι και ότι θα πληγουν οι τοπικές επιχειρήσεις από το ότι δεν θα πηγαίνουν εκεί οι δημότες για να εξυπηρετούνται .Μας δουλεύετε ρε παιδιά; σιγουρα μας δουλεύετε αισθάνεστε αδίκημενοι ΕΣΕΙΣ ; που θα φύγει ΜΙΑ υπηρεσία (και μάλιστα θα αντικατάσταθει από μια αλλη) τι να λεμείς εμεις στους Γαργαλιανους που έχουν φύγει ΟΛΕΣ; μη μας δουλεύετε ρε παιδιά είπαμε ότι είσαστε η έδρα του Δήμου αλλά εσείς νομίζετε ότι είσαστε μόνοι σας στο Δήμο και όλα πρέπει να εξυπηρετούν κατά πρωτον λόγο εσάς και μόνο εσάς. Λίγο τσιπα ρε . Εύχομαι ο Λεβεντάκης να καταλαβει την αδικία και να έχει τα κότσια να διορθώσει τις αδικιες και στο τοπικό συμβουλιο Γαργαλιανων να κάνει αγώνα για να μπορούμε να κάνουμε τις δουλειές μας χωρίς να τρέχουμε συνεχέια στην Κυπαρισσία.

  4. Εκεί στους Γαργαλιάνους, το 2020 , κάνετε κάθε Σάββατο λαϊκή και κλείνετε την είσοδο τού κέντρου υγείας!!!!
    Παγκόσμια μοναδικότητα.
    Οι υπηρεσίες σάς λείπουν κατά τά άλλα!!!!!!
    Δεν είστε ικανοί ούτε για τά αυτονόητα γιατί ζητάτε παραπάνω υποχρεώσεις;;;

  5. Για να απαντήσω στον/στην φίλη με το όνομα άλογομυγα θα ήθελα να απαντήσω ότι αν ήταν χαρακτηριστικό του ανθρώπου να αποδέχεται τη μοίρα που του ορίζουν άλλοι και αντί να προσπαθεί να διεκδικήσει ο,τι δικαιούται καί ότι του διευκολύνει τη ζωή εξαιτίας μιας αστοχιας και καποιας λάθος συμπεριφοράς (όπως αυτής που σωστά αναφέρεται ) τότε ακόμα θα ζούσαμε σε σπηλιές και θα λατρευαμε τη φωτιά. Η απάντηση σου αγαπητέ μου φίλε αντικατροπτιζει καθαρά την λανθασμένη νοοτροπία των Κυπαρισσίων ότι οι υπόλοιποι εκτός της Κυπαρισσιας είμαστε κατωτεροι σας και οτι μόνο εσείς πρέπει να εποφελείστε από όλα τα προνόμια ενός Δήμου που είτε σας αρέσει είτε όχι στηρίζεται σε τρεις σχεδόν ίσοπληθεις πόλεις που πρέπει να μοιράζονται (όσο και αν σας ενοχλει) καί τις υπηρεσίες. Εσύ αγαπητέ μου φίλε για να κλείσω με μια ερώτηση πιστεύεις ότι στη Κυπαρισσία δεν γίνεται τίποτα λάθος (όπως αυποστηρίζει της λαϊκής στους Γαργαλιανους που επικαλείσαι)αλλά αν γίνεται γιατί οι Κάτοικοι της πόλεως αυτης αναλαμβάνετε /αναλαμβάνουν τις ευθύνες λειτουργίας των υπηρεσιών και δεν τις απόποιηστε όπως μας προτρέπετε να κάνουμε εμείς στους Γαργαλιανους;

  6. Αγαπητέ Ριβιέρα,η απάντηση μου δεν έχει καμία σχέση με ανταγωνιστικές μεταξύ των περιοχών λογικές.
    Όπως θά παρατήρησες και εσύ έχει ανοίξει πάλι μια κουβέντα για τίς υπηρεσίες, τούς παλιούς δήμους κ.τ.λ.
    Η άποψη μου είναι ότι επιτέλους μετά Από δέκα χρόνια περίπου Δήμου Τριφυλίας δεν βγήκε κανένας από τούς οχτώ πόσοι ήταν υποψήφιοι δήμαρχοι και νά πει με θάρρος: κοιτάξτε, έδρα του Δήμου είναι εκεί και για πρακτικούς λόγους όλες οι επιμέρους υπηρεσίες θά συγκεντρωθούν εκεί,
    Φτιάχνουμε τύπου ΚΕΠ σέ κάθε γειτονιά που θά φέρνει σέ τίμια επαφή την κεντρική Δημοτική αρχή με όλους τους δημότες.
    Στην συνέχεια κοιτάζεις την κάθε περιοχή ξεχωριστά και φροντίζεις τά πλεονεκτήματα της.
    Π.χ αγροτική παραγωγή Φιλιατρών
    Τουριστική προβολή Μάραθο Γαργαλιάνοι
    παζάρι Κοπανάκι
    Και ότι άλλο μπορεί να υπάρχε ( δεν είμαι ειδικός)
    Εν κατακλείδι να πω πως είναι άδικο για όλους και κυρίως για τό μέλλον μας νά ανακυκλώνεται μια στείρα μικροπολιτικη και μικροτοπικη αντιπαλότητα που γίνεται από παραγοντισκους για τά ψηφαλακια.
    Καλημέρα

  7. Δυστυχώς η Τριφυλία έχει καεί εδώ και χρόνια! Γίνεται συζήτηση για μια ψωρουπηρεσια…. καθυστερημένες αντιλήψεις. Κύριοι ο τόπος θέλει πολύ δουλειά…….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button