Site icon Γαργαλιάνοι Online – Οι ειδήσεις και τα νέα της Τριφυλιας, της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου στην ώρα τους!

Το Συμβούλιο Κοινότητας Γαργαλιάνων για την ισόρροπη ανάπτυξη: “Θα μπορούσε να μεταφερθεί η Πολεοδομία στους Γαργαλιάνους”

Ανακοίνωση του Συμβουλίου Κοινότητας Γαργαλιάνων

Κατόπιν της ανακοίνωσης- δέσμευσης του κυρίου Δημάρχου για ισόρροπη ανάπτυξη όλων των πόλεων- περιοχών του Δήμου σε όλα τα επίπεδα και της κατανομής των υπηρεσιών του σε όλες τις πόλεις.

Αναμένουμε την υλοποίηση της υπόσχεσής του στην πράξη. Άλλωστε αυτή είναι η θέση μας από την αρχή της θητείας μας την υποστηρίζουμε και ζητάμε μελλοντικά να εφαρμοστεί και για την πόλη μας. Π.χ με τη μεταφορά της υπηρεσίας δόμησης-πολεοδομίας στην πόλη μας.

Σχετικά σαν πρώτο βήμα προτείνουμε όπως γραφεία με τις απαραίτητες υπηρεσίες της Δευατ να υπάρχουν – λειτουργούν στις μεγάλες πόλεις του Δήμου συμπεριλαμβανομένου και του Κοπανακίου και περιοδικά σε Αυλώνα και Τριπύλα. Ώστε οι δημότες να μην υποχρεώνονται για θέματα που αφορούν την Δευατ να μετακινούνται στην έδρα της. Συγκεκριμένοι δε υπάλληλοι της να έχουν κατανεμηθεί σύμφωνα με τις ανάγκες όλων των ενοτήτων στις έδρες τους.

Ακόμα ζητάμε ο Δήμος να οργανώσει απαραίτητα γραφεία- παραρτήματα όλων των υπηρεσιών του που να λειτουργούν στους Γαργαλιάνους στα Φιλιατρά και στο Κοπανάκι και περιοδικά σε Αυλώνα κ τριπύλα για την εξυπηρέτηση των κατοίκων των ενοτήτων του χωρίς να είναι αναγκασμένοι να μετακινούνται στην έδρα για οτιδήποτε.

Ο Δήμος πρέπει να βοηθήσει ακόμη το ίδιο να ισχύσει για τον τρόπο λειτουργίας των κρατικών υπηρεσιών γιατι οι πολίτες πρέπει να εξυπηρετούνται στον τόπο τους. Όσο τώρα για την τοπική ανάπτυξη και την οικονομική ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών την έχουν ανάγκη όλοι και δεν είναι προνόμιο και δεδομένο για κανέναν. Πληροφοριακά και χάριν της αληθείας γνωρίζομεν ότι η πρώτη δημοτική επιχείρηση που έγινε στην Τριφυλία ήταν η δημοτική επιχείρηση Γαργαλιάνων πού ιδρύθηκε πριν 8 χρόνια τουλάχιστον από το 2005 πού λειτούργησε η ΔΕΥΑΚ. Ακόμη ενημερώνουμε ότι η Γαργαλιάνοι είχαν πλήρη και αυτοδύναμη τεχνική υπηρεσία όπως και οικονομική που διαχειρίστηκαν αυτοδύναμα, ευρωπαϊκά προγράμματα γιατί είχαν τις απαραίτητες πιστοποιήσεις. Με στελέχη που στελέχωσαν αργότερα τις ανάλογες υπηρεσίες στο Δήμο Τριφυλίας και που αναγκάζονται να πηγαινοέρχονται για χρόνια στις υπηρεσίες τους.

Απευθυνόμενοι σε όλους τους αυτοδιοικητικούς παράγοντες του Δήμου τονίζουμε ότι για να υπάρξει μία σωστή και ισχυρή διευρυμένη τοπική αυτοδιοίκηση απαιτείται από όλους αρχοντία παλικαριά αλληλεγγύη και αμεροληψία και όχι μικροψυχία μικροπολιτική ψηφοθηρία και τοπικισμός. Η ουσιαστική ισόρροπη ανάπτυξη είναι μονόδρομος για να σταθεί και να επιζήσει ο Δήμος. Αυτοί που ζητούν και πιστεύουν σε έναν υπέρσυγκεντρωτικο Δήμο φοβόμαστε ότι τον υποβαθμίζουν στη συνείδηση των δημοτών, με σοβαρότατες επιπτώσεις. Για αυτό περιμένουμε από όλους να πάρουν ξεκάθαρη θέση για το τι πιστεύουν και τι θέλουν.

Καλή Πρωτομαγιά!

Με εκτίμηση τοπικό συμβούλιο Γαργαλιάνων.

Exit mobile version