Αγροτικά

Το χρονοδιάγραμμα του ΟΠΕΚΕΠΕ για τις πληρωμές επιδοτήσεων μέχρι τέλος του έτους

Mέχρι τις 30 Νοεμβρίου σταδιακά θα πληρωθούν οι δικαιούχοι πέντε μέτρων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης:

– Μείωση Νιτρορύπανσης

– Κομφούζιο

– Βιολογική Γεωργία

– Βιολογική Κτηνοτροφία

– Αυτόχθονες φυλές

Οι πληρωμές αφορούν το έτος 2021 και έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι τελευταίες διορθώσεις των παρτίδων από την 21η Νοεμβρίου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Agro24 το πρώτο μέτρο που θα πληρωθεί είναι η Νιτρορύπανση και το τελευταίο η Βιολογική Κτηνοτροφία, λόγω της απογραφής του ζωικού κεφαλαίου, που βρισκόταν μέχρι τελευταία στιγμή σε εξέλιξη.

Ακολουθεί περί τις 15-17 Δεκεμβρίου η πληρωμή των κορωνοενισχύσεων για χοιροτροφία και μελισσοκομία.

Στις 21-23 Δεκεμβρίου εκτιμάται από τη διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ ότι θα πληρωθεί η εκκαθάριση της ενιαίας ενίσχυσης για το 2021, μαζί με κάποιες από τις εκκρεμμότητες της προκαταβολής του Οκτωβρίου.

Μετά τα Χριστούγεννα και μέχρι την Πρωτοχρονιά, δηλαδή πιθανότατα το διήμερο 27-28 Δεκεμβρίου αναμένεται να καταβληθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων η εξισωτική αποζημίωση. Εκείνες τις μέρες αναμένεται ναπληρωθούν και οι υπόλοιπες κορωνοενισχύσεις, που αυτές τις μέρες βρίσκονται προς υπογραφή στο γραφείο του Υφυπουργού οικονομικών, Θ. Σκυλακάκη σταφύλια Crimson, μήλα Ζαγοράς, λεβάντες κ.ά.).

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button