ΑφιερώματαΠελοπόννησοςΤοπικά Νέα

Το εντυπωσιακό χωριό που είναι “παραδομένο” στο πράσινο του Μεσσηνιακού Κάμπου – Άλλαξε όνομα το 1927!

Ένα άγνωστο και μικρό, όμορφο χωριό της Μεσσηνίας παρουσιάζει με ένα υπέροχο βίντεο η ομάδα Walking in Hellas, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να γνωρίσουμε έναν ήρεμο και ήσυχο προορισμό της Πελοποννήσου.

Ο οικισμός της Ασπροπουλιάς, σε απόσταση μόλις 12 χλμ. βορειοδυτικά της Καλαμάτας διαθέτει λίγο παραπάνω από 100 μόνιμους κατοίκους και είναι χτισμένος στο καταπράσινο σκηνικό του μεσσηνιακού κάμπου, με τις εικόνες από ψηλά πραγματικά να εντυπωσιάζουν.

Μέχρι το 1927 ήταν γνωστή ως Μπισμπάρδι, ενώ αναφέρεται και στο β΄ τόμο των «Ελληνικών» του Ιάκωβου Ρίζου Ραγκαβή και σύμφωνα με τον Έλληνα λόγιο είχε πληθυσμό 420 κατοίκων. Το μικρό χωριό που διαθέτει το δικό του πολιτιστικό σύλλογο διακρίνεται για τις εκκλησίες του, πιο χαρακτηριστική όλων εκείνη της Ζωοδόχου Πηγής στην κεντρική πλατεία, με το σημαντικότερο πανηγύρι του χωριού να είναι εκείνο στις 20 Ιουλίου, ανήμερα της γιορτής του Προφήτη Ηλία.

Αξίζει να αναφερθεί, επίσης, ότι κοντά στην περιοχή σώζονται μέχρι σήμερα ερείπια των αρχαίων ρωμαϊκών λουτρών.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button