Lifestyle

Το 78% των ανθρώπων δεν μπορεί να λύσει αυτό το κουίζ γιατί… δεν βλέπει το λάθος

Το παρακάτω μαθηματικό κουίζ έχει κάνει πολλούς ανθρώπους να σταματήσουν και να κοιτάνε με τις ώρες ενώ άλλοι το βρίσκουν αμέσως. Μπορείτε να το λύσετε και αν ναι πόσο γρήγορα;

Μπορείτε να το επεξεργαστείτε;

Απάντηση

Η πρώτη πρόταση είναι προφανής: 1 + 4 είναι σίγουρα 5, αλλά οι επόμενες δύο γραμμές δεν ακολουθούν το παράδειγμα.

Εξετάζοντας τις επόμενες δύο φράσεις, αν βρείτε γιατί βγαίνει ως αποτέλεσμα αυτό που βγαίνει, τότε σίγουρα θα βρείτε και την τελευταία πρόσθεση.

Εάν επιμένετε στον αριθμό που λείπει είναι 19 την δεχόμαστε. Είναι μια απάντηση τέχνασμα και δείχνει ότι μπορείτε να σκεφτείτε έξω από το κουτί, αλλά υπάρχει και μια άλλη απάντηση.

Έχουμε διαπιστώσει ότι η πρώτη απάντηση είναι προφανής, αλλά ακολουθώντας αυτόν τον κανόνα: 2 + 5 = 12 και 3 + 6 = 21, δεν ακολουθούν το ίδιο μοτίβο.

Ποιο είναι το μοτίβο

Πάρτε την απάντηση στην προηγούμενη εξίσωση αριθμών και προσθέστε τον στον αριθμό της επόμενης εξίσωσης.

Στην περίπτωση της πρώτης εξίσωσης, δεν υπάρχει προηγούμενη εξίσωση, και έτσι θα προσθέσετε μηδέν στην πρώτη εξίσωση (0 + 1 + 4), που σας δίνει 5.

Το ίδιο μοτίβο λειτουργεί για τη δεύτερη και την τρίτη εξίσωση. Εφαρμόστε αυτόν τον κανόνα στην τελευταία εξίσωση και θα πάρετε τη λύση.

Η απάντηση στο παζλ είναι 40! Το βρήκατε σωστά; Είναι εύκολο όταν ξέρετε το πώς.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button