Τοπικά Νέα

Το 9ο Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας στη Γιορτή Μεσσηνιακής Γαστρονομίας

ΣΕ ELITE&COSTA NAVARINO
Με κεντρικό σύνθημα Mind the Gap” , με νέες σημαντικές συνεργασίες, ευρηματικές θεματικές, και τη Γαστρονομία σε εξέχουσα θέση, έρχεται την επόμενη εβδομάδα (11-14 Νοεμβρίου) το 9ο Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας, συμπληρώνοντας αισίως πέντε χρόνια επιτυχημένης πορείας στον τομέα της τουριστικής εκπαίδευσης…

Για μία ακόμη φορά, οι διοργανωτές έχουν ετοιμάσει ένα πλούσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με πολύ ενδιαφέρουσες εισηγήσεις από σημαντικούς ομιλητές, σεμινάρια γαστρονομίας και workshops. Το πρόγραμμα και οι οργανωτικές λεπτομέρειες  παρουσιάστηκαν σε συνέντευξη Τύπου, που έδωσαν την Πέμπτη, στο ξενοδοχείο Elite City Resort, οι δύο εμπνευστές και βασικοί διοργανωτές του Σχολείου Τουρισμού, Κωνσταντίνος Ανδριανόπουλος και Ανδρέας Ζαγάκος. Μαζί τους ήταν, εκ μέρους της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η Άννα Καλογεροπούλου, και εκ μέρους του Δήμου Καλαμάτας, η Ελένη Αλειφέρη  (σ.σ Περιφέρεια και Δήμος συμμετέχουν στην διοργάνωση για πρώτη φορά) όπως και ο Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ξενοδοχείου Elite, Νικήτας Κάρτσωνας.

«Τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου, για 5η χρονιά θα χτυπήσει το κουδούνι του 9ου Σχολείο Τουρισμού», όπως είπε ο Κωνσταντίνος Ανδριανόπουλος. «Έχουμε τη χαρά, σε αυτό το Σχολείο, να έχουμε συνδιοργανωτές, συνοδοιπόρους και παραστάτες μας την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον Δήμο Καλαμάτας, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, την Costa Navarino και το Elite City Resort, στον φιλόξενο χώρο του οποίου θα πραγματοποιηθούν οι πρώτες δύο ημέρες των εκδηλώσεων». Πρόσθεσε ότι το Σχολείο Τουρισμού πραγματοποιείται για μία ακόμη φορά υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και σε συνεργασία με τον ΣΕΤΕ, το Ίδρυμα Κωνσταντακόπουλου και τα ΙΕΚ Ορίζων.

Σε ό,τι αφορά τις συμμετοχές, ο ίδιος τόνισε ότι αναμένεται να ξεπεράσουν κάθε προηγούμενο, υπογραμμίζοντας ότι σε αυτό το Σχολείο θα παρευρεθούν περισσότεροι από 700 επισκέπτες εκτός Μεσσηνίας. Να σημειωθεί ότι το Σχολείο Τουρισμού απευθύνεται σε σπουδαστές τουριστικών σχολών, επαγγελματίες του χώρου της Εστίασης και των Ξενοδοχείων αλλά και σε οποιονδήποτε παρέχει τουριστικές υπηρεσίες και θέλει να το πράττει σωστά. Η παρακολούθηση είναι εντελώς δωρεάν, ενώ στο τέλος δίνονται βεβαιώσεις.

Από την πλευρά του, ο Ανδρέας Ζαγάκος, εξήγησε ότι «το 9ο Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας έχει ένα σπονδυλωτό εκπαιδευτικό πρόγραμμα», το οποίο, ενώ τυπικά διαρκεί 4 ημέρες (11-14 Νοεμβρίου), ουσιαστικά επεκτείνεται έως τις 16 Νοεμβρίου, αφού ‘παντρεύεται’ με τα δωρεάν Σεμινάρια Μεσσηνιακής Γαστρονομίας, που θα λάβουν χώρα στις εγκαταστάσεις της Costa Navarino (13-16 Νοεμβρίου), στο πλαίσιο της 7ης Γιορτής Μεσσηνιακής Γαστρονομίας.

«Τη Δευτέρα (11/11), στις 17:00  το απόγευμα, θα γίνει η έναρξη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων με σπουδαίους ομιλητές, όπως είναι ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Γρηγόρης Τάσιος, που έρχεται από τη Χαλκιδική, η Ιωάννα Δρέττα, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Marketing Greece, ο τυφλός δικηγόρος, Βαγγέλης Αυγουλάς, που θα μας μιλήσει για την προσβασιμότητα στα ξενοδοχεία και σε χώρους εστίασης», σημείωσε ο κ. Ζαγάκος.
Την Τρίτη (12/11) , όλη την ημέρα,  στον ίδιο χώρο θα γίνουν όλες οι βασικές εκπαιδευτικές εκδηλώσεις που αφορούν στα ξενοδοχεία και τον επισιτισμό. Όπως είπε ο ίδιος, «ιδιαιτερότητα φέτος έχουμε στα workshops, το απόγευμα της Τρίτης, όπου θα υπάρχει μια ειδική ημερίδα για οδηγούς και ιδιοκτήτες ΤΑΧΙ, οι οποίοι αποτελούν βασικό μοχλό τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής».

Σε αυτό το πολύ ενδιαφέρον «Σχολείο Τουρισμού on TAXI», όπως ονομάζεται το εργαστήριο, τόσο οι Κ. Ανδριανόπουλος και Α. Ζαγάκος, όσο και η Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού της Costa Navarino, Έλενα Γκίκα, θα μιλήσουν στους οδηγούς των ΤΑΧΙ, για το πώς μπορούν οι ίδιοι να γίνουν οι πρεσβευτές του τόπου τους.

Όπως, προαναφέρθηκε, οι επόμενες 2+2 ημέρες του 9ου Σχολείου Τουρισμού (13-16 Νοεμβρίου) μεταφέρονται στις εγκαταστάσεις της Costa Navarino, όπου σε συνεργασία με τo Ίδρυμα “Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου” και το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, θα πραγματοποιηθούν για 7η συνεχή χρονιά τα δωρεάν «Σεμινάρια Μεσσηνιακής Γαστρονομίας».

Εκεί, «γνωστοί Chef, όπως ο Δημήτρης Σκαρμούτσος, ο Γιάννης Βαξεβάνης και η ομάδα Funky Gourmet, θα δείξουν σωστές πρακτικές για τη χρήση των τοπικών προϊόντων στη γαστρονομία και στα καταστήματα εστίασης. Απευθύνονται σε Μεσσήνιους επαγγελματίες της εστίασης οι οποίοι θα μαγειρέψουν κιόλας και θα προσφέρουν εδέσματα στους εκπαιδευόμενους», όπως είπε ο Α. Ζαγάκος.

Πρόσθεσε ότι σε αυτό το Σχολείο Τουρισμού, κομβική είναι η συνεργασία με την Google Hellas, η οποία θα δείξει πώς χρησιμοποιούμε τα δωρεάν εργαλεία της για τον επισιτισμό και τα ξενοδοχεία.

Σημείωσε, τέλος, ότι το σύνθημα του 9ου Σχολείου Τουρισμού Mind the Gap” επιλέχθηκε, «γιατί, έχοντας δομήσει μία εκπαιδευτική συνέχεια στα προηγούμενα 8 σχολεία, πιστεύουμε ότι πρέπει ν’ αρχίσουμε να προσέχουμε τα κενά που δημιουργούνται τόσο στην εκπαίδευση όσο και στην εξυπηρέτηση των επισκεπτών μας για να μπορέσουμε να έχουμε το αρτιότερο αποτέλεσμα».

«Το ανθρώπινο δυναμικό είναι το πιο ισχυρό branding στο τουριστικό μας προϊόν και θεωρούμε, ως Περιφέρεια, ότι η σωστή εκπαίδευση και κατάρτισή του είναι το ζητούμενο, γι’ αυτόν τον λόγο επικροτούμε την τόσο αξιόλογη προσπάθεια που κάνουν οι εμπνευστές του Σχολείου Τουρισμού Καλαμάτας», τόνισε η Εντεταλμένη Σύμβουλος Τουρισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου, Άννα Καλογεροπούλου.

«Τουριστικό προϊόν σημαίνει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου και υπηρεσίες υψηλού επιπέδου σημαίνει δια βίου εκπαίδευση του προσωπικού που απασχολείται στον Τουρισμό. Αυτήν την ανάγκη ξέρουμε ότι εδώ και πέντε χρόνια την εξυπηρετεί άριστα το Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας», επεσήμανε από την πλευρά της, η Αντιδήμαρχος Τοπικής Ανάπτυξης, Τουρισμού & Επιχειρηματικότητας του Δήμου Καλαμάτας, Ελένη Αλειφέρη.

«To Elite City Resort στήριξε από την πρώτη στιγμή και στηρίζει την προσπάθεια των κ. Ανδριανόπουλου και Ζαγάκου, καθώς και ανάλογες μελλοντικές προσπάθειες, που ενισχύουν και την τοπική κοινωνία», σημείωσε, τέλος, από την πλευρά του ο Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ξενοδοχείου Elite, Νικήτας Κάρτσωνας.

***Να σημειωθεί ότι κατά τις ημέρες που το Σχολείο Τουρισμού θα πραγματοποιείται στην Costa Navarino, θα υπάρχει δωρεάν μεταφορά με πούλμαν προς και από τις εγκαταστάσεις. Καθημερινά, στις 8 το πρωί θα αναχωρεί λεωφορείο απέναντι από το δημοτικό πάρκινγκ, στον χώρο όπισθεν του πολυκαταστήματος ‘Notos Galleries’.

Βένια Παπαδοπούλου

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019 #DAY_1                                               

Συνεδριακό Κέντρο ξενοδοχείου ELITE CITY RESORT  //  Καλαμάτα
Παρουσιάζει η κα Βίκυ Κλήμη
16:30-17:00      ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ
17:00-17:15      Καλώς Ορίσατε!
Επίσημη έναρξη – Χαιρετισμοί
17:15-17:30      #MindTheGap
                       Κωνσταντίνος  Ανδριανόπουλος  &   Ανδρέας Ζαγάκος, ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
17:30-17:45      Ελληνικός Τουρισμός 2020
                       Γρηγόρης Τάσιος, Πρόεδρος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ
17:45-18:10      Τουρισμός:  Το μέλλον είναι στα χέρια μας
                       Ιωάννα Δρέττα, CEO Marketing Greece
18:10-18:30      Εγώ, πότε θα γίνω μάνα..ger?
                       Λία Ζαμπέτογλου, Hospitality Expert – Διευθύντρια Εκπαίδευσης ΙNΣΕΤΕ
18:30-18:45      ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ
18:45-19:10      Mind the… generation gap: “Τι 30, τι 40, τι 50…”
                       Έλενα Γκίκα,  Δ/ντρια Ανθρώπινου Δυναμικού COSTA NAVARINO
19:10-19:30      Σκέψου αλλιώς, δες τη ζωή με άλλα μάτια
                       Βαγγέλης Αυγουλάς, Δικηγόρος –  Πρόεδρος  Δ.Σ  ΟΙΚΟΣ ΝΑΥΤΟΥ,
                       Εκπρόσωπος της Διεθνούς Οργάνωσης VIEWS για νέους με προβλήματα όρασης
19:30-20:00      Ο αλγόριθμος της επιτυχίας
                       Απόστολος Κουμαρίνος  &  Κωνσταντίνος Περιστέρης, #theSPEAKERS

ΤΡΙΤΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019 #DAY_2                                            

Συνεδριακό Κέντρο ξενοδοχείου ELITE CITY RESORT  //  Καλαμάτα
Παρουσιάζει η κα Βίκυ Κλήμη
09:15-09:45      ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ
09:45-10:10      Γεφυρώνοντας τα κενά στους σύγχρονους τουριστικούς προορισμούς
                      Δρ Σωτήρης Βαρελάς,  Λέκτορας Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου
                      Υπεύθυνος Μεταπτυχιακού MBA in Tourism
10:10-10:35     Λεκτική – Μη λεκτική επικοινωνία: Τα εργαλεία
                       Πέτρος Ρούσης,  Σύμβουλος εκπαίδευσης – Εκπαιδευτής
10:35-11:00      Χτίζοντας γέφυρες
                      Ιωάννα Σταβάρα, Concept & Project Manager TenSteps10
11:00-11:20      ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ – ΚΑΦΕΣ
11:20-12:50     Τα 5 βασικά εργαλεία για μια επιτυχημένη διαδικτυακή παρουσία
                     Δημήτρης ΣερίφηςNelios – Hotel Digital Marketing Agency
12:50-13:10      ΔΙΑΛΕΙΜΜΑΚΑΦΕΣ
13:10-13:40    Social Media & Tourism: A winning approach
                     Χρήστος Ακρατόπουλος, CEO 3sixty.com
13:40-14:00     Thomas Cook: Η απώλεια των 3 εκατομμυρίων και η επόμενη μέρα
                      Μάγδα Πειστικού, Ηead of Faculty of Tourism & Hospitality, Μητροπολιτικό Κολλέγιο

 ΤΕΛΟΣ ΠΡΩΙΝΟΥ SESSION –ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΗ ΔΙΑΚΟΠΗ

WORKSHOPS (Εργαστήρια)

TOURISM &  HOSPITALITY (ΤΡΙΤΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019 #DAY_2)
Συνεδριακό Κέντρο ξενοδοχείου ELITE CITY RESORT  //  Καλαμάτα

16:00-16:20   Αναγνωρίζοντας τον εαυτό μου, εμπνέω την ομάδα μου – Appreciative Leadership
                    Γρηγόρης Λεμονής, Ethical Headhunter – Founder of Human Intelligence (HumanI)
16:20-16:40   Εσωτερικός Έλεγχος και Διαδικασίες: Ο δρόμος για τη κερδοφορία
                     Αγγελική  &  Ελένη Φωτάκη, Founders of  POSIDONIA BRAIN

16:40-17:00   Δημιουργώντας κουλτούρας ασφαλείας στις τουριστικές επιχειρήσεις
                    Γιώργος Χριστόπουλος, ΕUROPA SECURITY
17:00-17:15   ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ – ΚΑΦΕΣ
17:15-18:00   Το τμήμα ορόφων (Housekeeping Dpt): Από τη θεωρία στην πράξη
                    Αργύρης Νταουλιάρης, Hospitality Expert – Founder Innjobs.net
18:00-18:30   Θέματα λειτουργίας & ασφάλειας  στις πισίνες τουριστικών καταλυμάτων
                    AQUA RESCUE BEACH LIFE SAVINGS ERVICES
                    Γιώργος Μιχαλιός,  Διασώστης – Εκπαιδευτής χειριστών ταχύπλοων σκαφών
                    Παναγιώτης Λαγοπάτης, Εκπαιδευτής ναυαγοσωστών – Προπονητής κολύμβησης

ΕΣΤΙΑΣΗ  &  ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ (ΤΡΙΤΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019 #DAY_2)
Συνεδριακό Κέντρο ξενοδοχείου ELITE CITY RESORT  //  Καλαμάτα

16:00-16:25     Ας συστηθούμε στο κοινό μας
                      Ιωάννα Σταβάρα, TenSteps10
16:25-17:00     Δημιουργία ταυτότητας γαστρονομικού προορισμού
                      Δημοσθένης Μπρούσαλης,  Γενικός Διευθυντής DASC Branding
17:10-17:35    Διοργάνωση γευσιγνωσιών & επισκέψεων σε χώρους παραγωγής
                       για την προώθηση τοπικών προϊόντων
                     Γιάννης Καρβέλας,  Διευθυντής PARATUS Europe – Σύμβουλος Επιχειρήσεων
17:35-17:45     ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ
17:45-18:05     Διαχείριση Ταμείου  (Έσοδα/Έξοδα)
                      Αγγελική Σαββίδου, Chief  Cashier GRAND RESORT LAGONISSI
18:05-18:30     Ελληνικά αποστάγματα:  Μύθοι  &  πραγματικότητα
                      Νικόλας Σμυρλάκης, Roots Spirits

ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ  On ΤΑΧΙ (ΤΡΙΤΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019 #DAY_2)
Συνεδριακό Κέντρο ξενοδοχείου ELITE CITY RESORT  //  Καλαμάτα

16:00-16:20    Γίνε ο concierge του τόπου σου
                     Ανδρέας Ζαγάκος – Κωνσταντίνος Ανδριανόπουλος, ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
16:20-17:15    Τα χέρια στο τιμόνι
                     Έλενα Γκίκα, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού COSTA NAVARINO

kalamatajournal.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button