Κόσμος

Τραγωδία με 15 παιδιά που πνίγηκαν από πλημμύρα στο Αφγανιστάν

Καταρρακτώδεις βροχές έπληξαν το χωριό τους

Τουλάχιστον 15 παιδιά και μια γυναίκα έχασαν τη ζωή τους από πλημμύρα που σημειώθηκε χθες το βράδυ σε ένα χωριό στο ανατολικό Αφγανιστάν, όπως επιβεβαίωσαν υπεύθυνοι σήμερα.

“Το προηγούμενο βράδυ, οι καταρρακτώδεις βροχές προκάλεσαν πλημμύρες (…) Μια γυναίκα και 15 παιδιά, ηλικίας από ενός ως πέντε ετών, έχασαν τη ζωή τους. Τέσσερις άλλοι άνθρωποι τραυματίστηκαν”, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της περιοχής Κουζ Κουνάρ, που βρίσκεται στην επαρχία Νανγκαρχάρ.

“Δεκάδες σπίτια καταστράφηκαν”, πρόσθεσε ο Ναϊματουλάχ Νουρζάι, διευκρινίζοντας ότι ανθρωπιστικές οργανώσεις βρίσκονται στην περιοχή για να βοηθήσουν τους κατοίκους. Ο εκπρόσωπος του κυβερνήτη της Νανγκαρχάρ, Αταουλάχ Κογιάνι, πρόσθεσε ότι ακόμη δεν έχει βρεθεί το πτώμα ενός παιδιού.

Στη χώρα είναι συχνές οι πλημμύρες, κυρίως στις επαρχιακές φτωχές περιοχές, όπου πολυάριθμα σπίτια κακής κατασκευής καταρρέουν.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button