Κόσμος

Τραγωδία στην Αλάσκα: Υδροπλάνα συγκρούστηκαν στον αέρα -Τρεις νεκροί [βίντεο]

Δύο υδροπλάνα συγκρούστηκαν στον αέρα την Δευτέρα (13/05) στην Αλάσκα, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον τρεις από τους επιβαίνοντες σε αυτά.

Από την τραγωδία στην Αλάσκα, δέκα ακόμη άτομα τραυματίστηκαν, ενώ άλλα τρία αγνοούνται, σύμφωνα με την αμερικανική ακτοφυλακή και την ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA). Το εν λόγω δυστύχημα έρχεται λίγο καιρό μετά την αεροπορική τραγωδία στη Μόσχα, στην οποία έχασαν τη ζωή τους 41 άτομα.

Τα δύο αεροσκάφη συγκρούστηκαν πάνω από τη θάλασσα, περίπου 40 ως 48 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Κέτσικαν, δήλωσε ο Τζον-Πολ Ρίος, εκπρόσωπος της αμερικανικής ακτοφυλακής, από το Τζινό. Αλλες πληροφορίες λένε ότι οι νεκροί είναι πέντε.

Η περιοχή όπου έγινε η συντριβή, στο Κουν Κόουβ, κοντά στο Τζορτζ Ίνλετ, βρίσκεται κοντά σ’ ένα δημοφιλές τουριστικό θέρετρο, περίπου 480 χλμ. νότια της Τζινό, της πρωτεύουσας της Πολιτείας της Αλάσκας.

Το ένα από τα αεροσκάφη στην Αλάσκα ήταν de Havilland DHC-2 Beaver με πέντε επιβαίνοντες, το δεύτερο ήταν de Havilland Otter DHC-3 με ένδεκα επιβαίνοντες, ανέφερε εκπρόσωπος της FAA επικαλούμενος τα στοιχεία που του έδωσαν οι τοπικές αρχές.

Κανένα από τα δύο μονοκινητήρια ντε Χάβιλαντ δεν βρισκόταν υπό τον έλεγχο ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας ή σε επικοινωνία με τον έλεγχο όταν έγινε η σύγκρουση. Οι συνθήκες υπό τις οποίες έγινε το δυστύχημα στην Αλάσκα δεν έχουν γίνει ακόμα σαφείς.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button