Κόσμος

Τραμπ σε Πενς: «Θα μείνεις στην ιστορία είτε σαν πατριώτης, είτε σαν μ@@νί»

Με «γαλλικά» και απειλές στο τηλέφωνο πίεζε τον αντιπρόεδρό του ο Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με παρασκήνιο που αποκάλυψαν οι New York Times.

Ειδικότερα, το τηλέφωνο του αντιπροέδρου των ΗΠΑ Μάικ Πενς χτυπούσε συνεχώς το πρωί της Τετάρτης 6 Ιανουαρίου του 2021.

Ο Ντόναλντ Τραμπ πίεζε τον Μάικ Πενς διά τηλεφώνου να μην επικυρώσει το εκλογικό αποτέλεσμα στο Κογκρέσο και να μπλοκάρει τη διαδικασία.

Λίγες ώρες πριν τα επεισόδια στο Καπιτώλι,  ο Τραμπ τηλεφώνησε στον αντιπρόεδρό του και του είπε: «Είτε θα μείνεις στην ιστορία σαν πατριώτης, είτε θα μείνεις στην ιστορία σαν μ@@νί», όπως αναφέρουν οι New York Times.

Το παρασκήνιο

Ο Ντόναλντ Τραμπ νόμιζε ότι παρά τα χαστούκια που είχε φάει σε όσες προσφυγές είχε κάνει στην δικαιοσύνη, ο Πενς θα ήταν εκείνος που θα επέλεγε τον επόμενο Πρόεδρο των ΗΠΑ.

Είχε κάνει ό,τι μπορούσε για να ανατρέψει το αποτέλεσμα των εκλογών και στην τελευταία σύσκεψη που έγινε με τον Πενς και συμβούλους τους ενώ όλοι του έλεγαν ότι ο Πενς δεν έχει την εξουσία να μην εγκρίνει το αποτέλεσμα εκείνος ήταν αμετάπειστος.

Αυτό που τον εξόργισε ήταν η στιγμή που ο Πενς ζήτησε από έγκριτο συνταγματολόγο να αναλύσει εκ μέρους του γιατί τα χέρια του ήταν δεμένα. Αυτό μεταφέρθηκε στον όχλο που αρχικά ήταν στην συγκέντρωση του Τραμπ το πρωινό της 6ης Ιανουαρίου και στην συνέχεια εισέβαλε στο Καπιτώλιο φωνάζοντας «κρεμάλα στον Μάικ Πενς!»

Υπενθυμίζεται ότι λίγο μετά την εισβολή και ενώ ο Πενς είχε φυγαδευτεί στο υπόγειο του Καπιτωλίου, ο Τραμπ έγραψε στο Twitter προσβολές σε βάρος του Αντιπροέδρου του. Δεν του τηλεφώνησε ποτέ για να διαπιστώσει αν είναι καλά.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button