Τοπικά Νέα

Τρεις άγνωστες στο ευρύ κοινό παραλίες της Πελοποννήσου – Η μία στη Μεσσηνία

Αν έχετε όρεξη για εξερεύνηση και σκοπεύετε να επισκεφτείτε κάποιον από τους νομούς της Πελοποννήσου (Κορινθία, Μεσσηνία, Λακωνία) μην παραλείψετε να ανακαλύψετε τρεις μυστικές γωνιές τους για δροσιστικά μακροβούτια μακριά από όλους.

Απομονωμένες και άγνωστες στο ευρύ κοινό, οι παραλίες που ακολουθούν σίγουρα θα σας κλέψουν την καρδιά.

Μυλοκοπή, Κορινθία

Η παραλία Μυλοκοπή, στην περιοχή του Λουτρακίου, ξεχωρίζει για το πανέμορφο τοπίο και το υπέροχο, φυσικό σκηνικό που συναρπάζει όσους την επισκεφτούν, καθώς συνδυάζει ιδανικά το βουνό με τη θάλασσα.

Στην ουσία πρόκειται για μια διπλή παραλία, που δημιουργήθηκε κατά την διάρκεια σεισμού κατά τους αρχαίους χρόνους. Η μία πλευρά της ξεχωρίζει για την σκουρόχρωμη χρυσαφένια αμμουδιά της, ενώ η άλλη, που είναι και η πιο ιδιαίτερη, για τις εντυπωσιακές ρηγματώδεις πλάκες. Εκτός από τα κρυστάλλινα, τιρκουάζ νερά, το σκηνικό εδώ είναι άκρως αφοπλιστικό, καθώς ένα πλούσιο, καταπράσινο πευκοδάσος αγγίζει σχεδόν τη θάλασσα. Η ακρογιαλιά διατηρεί τα παρθένα χαρακτηριστικά της μέχρι σήμερα και δεν διαθέτει καμία οργάνωση.

Για να την προσεγγίσει κανείς παίρνει την επαρχιακή οδό Λουτρακίου- Περαχώρας, ακολουθώντας ταμπέλες προς Ηραίο και Λίμνη Βουλιαγμένης. Πριν τη διασταύρωση που οδηγεί στη λίμνη, περίπου 2 χλμ. νωρίτερα, υπάρχει ταμπέλα προς Σκαλωσιά και μετά από 6 χλμ. στο αριστερό χέρι ξεκινά αρκετά κακοτράχαλος χωματόδρομος που οδηγεί στην παραλία.

Γλώσσα, Μεσσηνία

Η Γλώσσα, κοντά στο Πετροχώρι, στη σκιά της δημοφιλούς και πολυφωτογραφημένης Βοϊδοκοιλιάς στη Μεσσηνία, είναι μια απίστευτα όμορφη και ανεξερεύνητη γωνιά του νομού που αξίζει κανείς να ανακαλύψει και να θαυμάσει από κοντά. Οφείλει την ονομασία της στο σχήμα της που μοιάζει με γλώσσα, ενώ μέσα από ένα μικρό άνοιγμα εντυπωσιακών βράχων εισέρχεται σε αυτή το νερό της θάλασσας.

Με ονειρικά τιρκουάζ, κρυστάλλινα και εντελώς νερά και μια μικροσκοπική αμμώδη ακτή λίγων μόλις μέτρων, που χωρά το πολύ 30 άτομα, σίγουρα μπορεί να αποκαλεστεί και ως ο επιίγειος παράδεισος της Μεσσηνίας. Μάλιστα, αν είστε τυχεροί μπορείτε να απολαύσετε το μπάνιο σας εδώ πριβέ, καθώς η πλαζ παραμένει το κρυφό μυστικό της Μεσσηνίας.

Το άκρως εντυπωσιακό με την Γλώσσα είναι το γεγονός ότι όσο φουρτουνιασμένη κι αν είναι η θάλασσα και τα κύματα λυσσομανούν πάνω στα βράχια που την προστατεύουν, στην μικροσκοπική ακρογιαλιά επικρατεί η απόλυτη απανεμιά.

Αλύπα, Λακωνία

Η κρυφή παραλία της Αλύπας, συναντάται στο ανατολικό τμήμα της Λακωνικής Μάνης, σε απόσταση 42 χλμ. από το Γύθειο. Ένας μικροσκοπικός και ήσυχος, γραφικός κόλπος που φέρει έντονα τα χαρακτηριστικά της περιοχής –πέτρα και σμαραγδένια νερά– και περιβάλλεται από πανέμορφα πυργόσπιτα.

Εδώ, ο επισκέπτης απολαμβάνει καλοκαιρινές στιγμές μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα και τον μαζικό τουρισμό, σε ένα ήσυχο και ερημικό περιβάλλον, όπου πρωταγωνιστής δεν είναι άλλος από την φύση, με τα κρυστάλλινα, γαλαζοπράσινα νερά της θάλασσας και το άγριο τοπίο ολόγυρά της.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button