Αγροτικά

Τρεις συγκομιδές ετησίως με τη βοήθεια της έξυπνης άρδευσης

Τρεις συγκομιδές σόγιας σε μία σεζόν επιχειρεί να πετύχει ένας αγρότης από τη Βραζιλία με τη βοήθεια της έξυπνης άρδευσης, λαμβάνοντας τεχνική υποστήριξη από τον συνεταιρισμό Coopercitrus. Συγκεκριμένα, όταν ο αγρότης Antonio Luis Revolta από το Σάο Πάολο είδε μείωση στην παραγωγή του λόγω των συνεχόμενων ξηρασιών, πήρε την απόφαση να επενδύσει σε ένα ισχυρό σύστημα άρδευσης. Για να αποκτήσει τον κατάλληλο εξοπλισμό απευθύνθηκε στον συνεταιρισμό, ο οποίος εγκατέστησε στα αγροτεμάχιά του αισθητήρες και μετεωρολογικό σταθμό.

Με την πρώτη συγκομιδή, ο αγρότης πέτυχε 65% υψηλότερη παραγωγή, αποδεικνύοντας ότι η έξυπνη άρδευση έχει γίνει βασικό εργαλείο για τη διατήρηση της ανταγωνιστικότητας της αγροτικής του εκμετάλλευσης. Όπως εξηγεί στην ιστοσελίδα FutureFarming, κατάφερε να επιταχύνει την παραγωγή του, αρδεύοντας με την κατάλληλη ποσότητα νερού.

Αισθητήρες για θερμοκρασία, βροχή και υγρασία

Για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας, το σύστημα προσφέρει μερικές από τις πιο καινοτόμες λειτουργίες που διατίθενται στην αγορά. Το σύστημα άρδευσης περιστρέφεται τακτικά εξοικονομώντας νερό και βελτιώνοντας την απόδοση, ενώ διαθέτει αισθητήρες για την καταγραφή της θερμοκρασίας, της βροχής και της υγρασίας.

«Αυτά τα συστήματα ευνόησαν τη διαχείριση της άρδευσης. Χρησιμοποιώντας, δηλαδή, μετεωρολογικά δεδομένα για κάθε αγροτεμάχιο, η χρήση νερού βελτιώνεται αποτελεσματικά. Ο εξοπλισμός μπορεί επίσης να εκτελεί εφαρμογές λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων αναμεμειγμένων με νερό», περιγράφει στην ιστοσελίδα ο διευθυντής του τμήματος άρδευσης του συνεταιρισμού Coopercitrus, Rubens Mendes.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button