Δήμος ΜεσσήνηςΠολιτιστικά - Εκδηλώσεις

Τρισάγιο την Κυριακή για τους πεσόντες Κεφαλιναίους και Ιθωμίτες που έλαβαν μέρος στη Μάχη του Μανιακίου με επικεφαλής τον Αντιστράτηγο Ηλία Κορμά

Τιμές στους πεσόντες Κεφαλιναίους και Ιθωμίτες που έλαβαν μέρος στη Μάχη του Μανιακίου με επικεφαλής τον Αντιστράτηγο Ηλία Κορμά, θα αποδώσει ο Δήμος Μεσσήνης την Κυριακή 5 Ιουνίου 2022, με την τέλεση τρισαγίου στη μνήμη τους στις 11:30 π.μ., στην Τ.Κ. Κεφαλινού, στη θέση όπου βρίσκεται η προτομή του Αντιστράτηγου Ηλία Κορμά.

Η εκδήλωση αυτή διοργανώνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά από τον Δήμο Μεσσήνης και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Απανταχού Κεφαλιναίων «Η Πρόοδος», προς τιμήν των προγόνους μας που έπεσαν μαχόμενοι ηρωικά. Πρόκειται για υλοποίηση ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, με την οποία θα τελείται την πρώτη Κυριακή του Ιουνίου στο Κεφαλινού, τρισάγιο στη μνήμη του Ηλία Κορμά και των παλικαριών του.

 Ακολουθεί το πρόγραμμα της εκδήλωσης:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΙΟΥΝΙΟΥ 2022

ΓΕΝΙΚΟΣ ΣΗΜΑΙΟΣΤΟΛΙΣΜΟΣ της Κοινότητας Κεφαλινού από την 8η πρωινή μέχρι τη δύση του ηλίου.

ΤΟΠΟΣ ΤΕΛΕΣΗΣ ΕΟΡΤΗΣ χώρος προτομής Αντιστράτηγου Ηλία Κορμά, στη Κοινότητα Κεφαλινού.

Προσέλευση επισήμων: 11:00 – 11:20.

ΩΡΑ 11:30 Τέλεση Τρισαγίου έμπροσθεν της προτομής του Αντιστράτηγου Ηλία Κορμά, στη Κοινότητα Κεφαλινού, από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας, Αρχιμανδρίτη κ. Φίλιππο Χαμαργιά.

• Κατάθεση Στεφάνων.

• Χαιρετισμός Δημάρχου Μεσσήνης κ. Γεωργίου Αθανασόπουλου.

• Χαιρετισμός εκπροσώπου της Βουλής των Ελλήνων.

Χαιρετισμός Προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Απανταχού

Κεφαλιναίων «Η Πρόοδος» κ. Παναγιώτη Κορμά.

• Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον Καθηγητή Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Θανάση Χρήστου με τίτλο: «Ο Ηλίας Κορμάς, πρωταγωνιστής στη μάχη του Μανιακίου (20 Μαΐου 1825)».

• Προσκλητήριο Νεκρών

• Τήρηση ενός λεπτού σιγής

• Εθνικός Ύμνος

• Παραδοσιακοί χοροί

Προσφωνήσεις: Αρχισμηνίας κ. Σοφία Κορμά.

Τελετάρχη ορίζουμε τον Πρόεδρο της Κοινότητας Μεσσήνης κ. Νικόλαο Ρούτση.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν: Δημοτική Φιλαρμονική και ο Δημοτικός Χορευτικός Όμιλος Μεσσήνης, ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Μεσσήνης, οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι «Αγία Τριάδα» και «Παράδεισος» Καλαμάτας.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης θα παρατεθεί κέρασμα, στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Κεφαλινού.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button