Τοπικά Νέα

Τριφυλία: Άγονος ο διαγωνισμός για την προμήθεια απορριμματοφόρων – Με διαπραγμάτευση η αγορά λόγω αναγκαιότητας!

Προσφυγή στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης, χωρίς προηγούμενη δημοσίευση, λόγω αναγκαιότητας για την δημόσια υγεία.

Την προηγούμενη εβδομάδα διενεργήθηκε ο διαγωνισμός για την ανάδειξη μειοδότη για την εκτέλεση της προμήθειας «Προμήθεια δύο (2) μεταχειρισμένων απορριμματοφόρων», ωστόσο κατά την διαδικασία του διαγωνισμού δεν κατατέθηκε ενώπιον της Επιτροπής φάκελος δικαιολογητικών συμμετοχής και φάκελος οικονομικής προσφοράς, από κάποιον ενδιαφερόμενο κι ως εκ τούτου ο διαγωνισμός κηρύχθηκε άγονος.

Στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Τριφυλίας, το μεσημέρι της Τρίτης 20 Μαρτίου, η Οικονομική Επιτροπή επικύρωσε το πρακτικό της Επιτροπής Διαγωνισμού ενώ αποφάσισε ομόφωνα η απόφασή της να υποβληθέι στο Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να εγκριθεί η προσφυγή στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης, χωρίς προηγούμενη δημοσίευση.

Όπως αναφέρεται στο σκεπτικό της απόφασης, «στα μέσα του μηνός Απριλίου 2018 λήγει η σύμβαση προσωρινής μίσθωσης απορριμματοφόρου για την αποκομιδή των απορριμμάτων του Δήμου και τις επόμενες ημέρες, ο όγκος των απορριμμάτων θα είναι ιδιαίτερα αυξημένος, λόγω της εορταστικής περιόδου Πάσχα, με αποτέλεσμα να προκύψουν έντονα προβλήματα για τη Δημόσια Υγεία από την ελλιπή ή παντελή, σε κάποιες περιοχές, αποκομιδή των απορριμμάτων,  η Επιτροπή Διαγωνισμού, στο από 16-03-2018 πρακτικό της εισηγείται όπως προβούμε στη διαδικασία διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση, βάσει των διατάξεων των άρθρων 106, παρ.5 & 32, παρ.2α του Ν.4412/2016».

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.