Τοπικά Νέα

Τριφυλία: Άσκηση ανακοπής και έφεση για διαταγές πληρωμής από τη Δημοτική Αρχή

Την άσκηση ένδικων μέσων ανακοπής και έφεσης κατά αποφάσεων και διαταγών πληρωμών αποφάσισε κατά πλειοψηφία στη χθεσινή έκτακτη συνεδρίασή της η Οικονομική Επιτροπή Τριφυλιας. 

Πιο συγκεκριμένα, η πρώτη υπόθεση αφορούσε την ασκηση ή μη ένδικων μέσων (ανακοπής) κατά των αριθ.22/2019 & 23/2019 Διαταγών Πληρωμής του Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας ύψους και των από 13-06-2019 επιταγών προς πληρωμή του κ. Πανταζέλου Απόστολου του Αριστείδη, εις βάρος του Δήμου Τριφυλίας (2η επίδοση), ύψους 23.746 ευρώ και 55.725 ευρώ. Πρόκειται για εργασίες που αφορούσαν την προώθηση (σπρώξιμο) σκουπιδιών στο Αλιμάκι Κυπαρισσίας και είχαν γίνει μετά από προφορική εντολη του τότε Αντιδημάρχου Τριφυλίας κ.Τσακανίκα. Μάλιστα, ο κ. Τσακανίκας είχε βεβαιώσει πως οι εργασίες είχαν γινει. Η υπόθεση αυτή είχε συζητηθεί και τον περασμένο Ιούλιο στην Ο.Ε. όπου τότε είχε αποφασισθεί κατά πλειοψηφία να μην ασκηθούν ένδικα μέσα. Ωστόσο εχθές η νέα δημοτική αρχή αποφάσισε την άσκηση ενδίκων μεσων. Κατά της άσκησης ενδίκων μεσων τάχθηκαν οι, Γιάννης Μερκούρης και Παναγιώτης Τσίγγανος.

Η δεύτερη υπόθεση αφορούσε την άσκηση ή μη ένδικων μέσων (έφεσης) κατά της αριθ. 60/2019 αποφάσεως Ειρηνοδικείου Κυπαρισσίας. Πρόκειται για την αμοιβή δικηγόρου ο οποίος είχε ασχοληθεί με υποθέσεις που αφορούσαν οικονομικές αξιώσεις κατά του Δήμου Τριφυλίας με την αμοιβή του να είναι στα 3.075 ευρω. Ωστόσο η πληρωμή δεν μπορούσε να γίνει από την οικονομική υπηρεσία του Δήμου, καθώς η αμοιβή ήταν μεγαλύτερη από τις καθορισμένες τιμές, και ζητούσε απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Μετά την άρνηση πληρωμής ο δικηγόρος καθόρισε την αμοιβή με βάση την αξία του αντικειμένου, φτάνοντας τις 16.540,39 ευρώ, με την αγωγή του να γίνεται δεκτή στο δικαστήριο. Η Ο.Ε. αποφάσισε κατά πλειοψηφία να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης. Κατά ψήφισαν οι, Γιάννης Μερκούρης και Παναγιώτης Τσίγγανος.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button