Τοπικά Νέα

Τριφυλία: Έκανε πίσω, μετά τις αντιδράσεις, ο δήμαρχος για τα πάνελ στο Δημοτικό Σχολείο Κοπανακίου

Δείτε τι αναφέρει δελτίο τύπου του Δημήτρη Δριμή

ΜΕ ΤΑ ΜΙΣΑ ΛΕΦΤΑ!
ΚΕΡΑΜΟΣΚΕΠΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΑΝΕΛΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΟ ΚΟΠΑΝΑΚΙ!

Αποδέχτηκε ο δήμαρχος Τριφυλίας οικονομική προσφορά επαγγελματία σκεπά, (του κ. Θύμιου Λαμπρόπουλου), για την ανακατασκευή της στέγης του Δημοτικού Σχολείου Κοπανακίου με κεραμίδια έναντι του ποσού των 30.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ και όχι με τα βιομηχανικά πάνελς που προβλέπει η μελέτη 65/2021 με το διπλάσιο ποσό των 75.000 ευρώ.
Τον κάλεσε μάλιστα να επισκεφτεί την Τεχνική Υπηρεσία τη Δευτέρα, για υπογραφή σχετικής σύμβασης,
Με τα μισά λεφτά, λοιπόν, και με κεραμοσκεπή το έργο του δημοτικού σχολείου!
Ελπίζουμε να τηρήσει ο δήμαρχος τη δέσμευσή του.
Θα είναι κέρδος για το σχολείο και τους μαθητές/ριες, θα ικανοποιηθεί το καθολικό αίτημα της τοπικής μας κοινωνίας, θα εξοικονομήσει χρήματα ο δήμος για άλλες ανάγκες.
Τα παραπάνω έλαβαν χώρα το Σάββατο το βράδυ στην πλατεία Κοπανακίου, όταν έφτασαν ο δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Βλάχος, Μπακούρος και Κουτρουμπής.
Την επίσκεψή τους για ενημέρωση των κατοίκων είχαν διαφημίσει με περιφερόμενο αυτοκίνητο και ντουντούκες.
Τα ηχητικά, βέβαια, που έφεραν μαζί τους για να μιλήσουν στους κατοίκους δεν χρειάστηκε να τα χρησιμοποιήσουν.
Το χωριό δεν ήταν εκεί.
Σε κουβέντα που έγινε, με την παρουσία 8-10 κατοίκων, και αφού ο δήμαρχος, όπως το συνηθίζει, αντιπολιτεύτηκε το δήμαρχο Αετού της περιόδου 2003-2010, αναφέρθηκε στα πάνελς των 800 περίπου τ.μ. που σκοπεύει να τοποθετήσει στο δημοτικό σχολείο και στο συνολικό κόστος που θα φτάσει τα 200.000 ευρώ περίπου για όλο το σχολείο.
Η επίσκεψη ενημέρωσης του χωριού από το δήμαρχο ήταν αποτυχημένη.
Ήταν επιτυχής όμως η ενημέρωση του δημάρχου από το χωριό, ενώ κέρδισε ο δήμος χρήματα.
Ενημερώθηκε ο δήμαρχος πως τα τ.μ. της μελέτης που αναφέρει δεν είναι 800 αλλά 400 και πως το έργο μπορεί να γίνει με τα μισά λεφτά και χωρίς να αλλοιωθεί η όψη και η λειτουργικότητα της κεραμοσκεπής.
Όσο, τέλος, για τα πάνελς θα προτείναμε είτε να δοθούν δωρεάν σε αγροκτηνοτρόφους της περιοχής για τη στέγαση αποθηκών, είτε να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία στεγάστρου των δημοτικών οχημάτων που τα δέρνει ο ήλιος και η βροχή.
Υ.Γ. Διαπίστωσαν και οι ίδιοι ότι περισσότερα από τα μισά φώτα της πλατείας, που έγινε το 2010 είναι σβηστά. Ελπίζουμε να φροντίσουν να φύγει το σκοτάδι από την πλατεία Κοπανακίου.

Σχετικά Άρθρα

4 Σχόλια

  1. Η επίσκεψη στο Κοπανάκι ήλθε μετά την ανακοίνωση του Δημάρχου στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Παρασκευή ότι θα είναι πάλι υποψήφιος για το Δήμο Τριφυλίας. Ντουντούκες για την επίσκεψη ,ηχητικά ,κινητοποίηση και τελικά δέκα άνθρωποι. Αποτέλεσμα ο εξευτελισμός και οι ύβρεις του Δημάρχου για δημοτικούς συμβούλους που ,δήθεν,εμποδίζουν την υλοποίηση των δημοτικών έργων.

  2. το Κοπανάκι τη γλίτωσε.Τα ρουσφετια του Δημαρχου στους Γαργαλιανους που μικραινει την εθνικη οδο στην πλατεια
    μπροστα απο το Δημαρχειο για ποιο λογο γινονται;;; ποιους εξυπηρετουν ;;; γιατι οι Δημοτικοι συμβουλοι των Γαργαλιανων δεν αντιδρουν οπως αντδρασε οΔριμης ;; και δεν μιλαω για Αυρηλιωνη και Φρουσσο φυσικα . Μιλαω για Κατσιβελα α Ανδρινοπουλο ,Ανδρινοπουλου Αλλα και τους μηχανικους Κατσουλα και Αδρακτα γιατι δεν αντιδρουν στην παρανομια;;;

  3. Πάτε στοίχημα ότι τα πάνελ θα τοποθετηθούν στην σκεπή; Έκανε μελέτη η υπηρεσία, βρέθηκε χρηματοδότηση από δημοτικά χρήματα, έγινε ανάθεση, υπογράφηκε σύμβαση. Είναι πολλά τα μάνευ της ανάθεσης. Εκείνος που έδωσε προσφορά ο Καλαματιανός τι θα γίνει; Ο άλλος που θα έκανε το έργο; Οι άλλοι που θα δούλευαν; Εκείνος που πήρανε πάνελ; Βρε παιδιά μήπως να έκανε κανένας μια χορηγία να τελείωνε το θέμα ήρεμα; Δεν θα είναι η πρώτη φορά. Υπάρχουν άνθρωποι για χορηγοί για πανελ, αλουμίνια, σίδερα. Πως θα ακυρωθούν όλα; Εκτός και εάν έχει δίκαιο ο Δριμής ότι πάσχει νομιμότητας η σύμβαση και για να μην τους μπουζουριάσουν τα ακυρώσουν και τα πάρουν πίσω τους ακυρώνοντας το έργο της σύμβασης. Όπως και να έχει όμως ρόμπα έγινε. Γελάνε και οι πλάκες στην πλατεία Κοπανακίου και κάηκαν οι υπόλοιπες λάμπτες του δημοτικού φωτισμού της πλατείας από τις αρλούμπες που έλεγε και πως έκανε κο κο κο με το γλάρο βαμμένο κότα. Η γλαρόσουπα ξίνισε σαν κάτι μούτρα που φύγανε βολίδα απο την πλατεία μετά το φιάσκο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button