Τοπικά Νέα

Τριφυλία: Αλλαγές στις συνθέσεις των Δ.Σ. της ΔΕΥΑΤ και του Φορέα Κοινωνικής Προστασίας

Τον ορισμό μελών για την συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Δήμου Τριφυλίας (ΔΕΥΑΤ) και του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης Αθλητισμού Δήμου Τριφυλίας ενέκρινε στην τελευταία συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας.

Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΤ, μετά την παραίτηση του Δημάρχου Τριφυλίας κ. Λεβεντάκη και την παραίτηση του Αντιδήμαρχου Τριφυλίας κ. Μπακούρου από 4ο αναπληρωματικό μέλος του ΔΣ της ΔΕΥΑΤ, το Σώμα αποφάσισε κατά πλειοψηφία (Μειοψηφούντων των κ. Μερκούρη-Κατσούλα-Καναλουπίτη-Δριμή-Παρασκευόπουλου) να ορίσει 5ο τακτικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΤ τον κ. Μπακούρο με αναπληρωματικό μέλος την κα Παναγοπούλου Μαρία.

Ενστάσεις είχαν οι κ.κ. Δριμής και Παρασκευόπουλος, οι οποίοι κατέθεσαν ότι, “Συνεχώς απασχολείται το Δ.Σ. με θέματα συγκρότησης των νομικών προσώπων του δήμου. Είναι δείγμα της προχειρότητας με την οποία λειτουργείτε, της μη εφαρμογής των σχετικών διατάξεων και της προσπάθειάς σας να μείνουν στα Δ.Σ. των νομικών προσώπων πρόσωπα που έχουν την ιδιότητα των αντιδημάρχων και εμφανίζονται ως δήθεν εκπρόσωποι των μειοφηφιών. Μέχρι και το δήμαρχο ορίσατε ως μέλος Δ.Σ. με ιδιότητα δημοτικού συμβούλου, που δεν έχει. Τα νομικά πρόσωπα συγκροτούνται με βάση την Εγκύκλιο 99/2020. Ο δήμαρχος ορίζει με πράξη του όσα μέλη δικαιούται, οι φορείς ορίζουν τους εκπροσώπους τους, οι μειοψηφίες του Δ.Σ. με πρακτικό που συντάσσουν ορίζουν όσους δικαιούνται. Το Δ.Σ. επικυρώνει τα παραπάνω. Αγνοείτε την Εγκύκλιο του ΥΠΕΣ ή την παραβιάζετε ενσυνείδητα. Καταψηφίζουμε την εισήγησή σας και ενιστάμεθα, γιατί η συγκρότηση γίνεται κατά παράβαση της”.

Επίσης, για το Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης Αθλητισμού Δήμου Τριφυλίας μετά την παραίτηση του κ. Στριμπάκου, λόγω αυξημένων υποχρεώσεων ως Αντιδήμαρχος Τριφυλίας, την θέση του πήρε ο Σαράντος Κουκούμης. Οι κ.κ. Δριμής και Παρασκευόπουλος καταψήφισαν για τους ίδιους λόγους όπως και πιο πάνω.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button