Τοπικά Νέα

Τριφυλία: Η απλή αναλογική «απαιτεί» συμμαχίες για το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο

Θα απαιτηθούν συνεργασίες για να αποφευχθεί η “ακυβερνησία” του Δήμου Τριφυλίας

Δέκα ημέρες μετά το τελικό αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών μπορεί οι ζυμώσεις συνεργασιών ακόμη να βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο, όμως ότι και να γίνει σιγά σιγά θα αρχίσουν να διαμορφώνονται οι κατευθύνσεις μέσα στους ίδιους συνδυασμούς για τη στάση που θα κρατήσουν την επόμενη μέρα.

Με δεδομένο ότι η παράταξη Λεβεντάκη κατέχει 7 έδρες θα πρέπει να αναζητήσει ακόμα 7 έδρες για να έχει την πλειοψηφία, σε σύνολο 27 εδρών. Αυτό σημαίνει πως οι μετεκλογικές ζυμώσεις θα ενταθούν το επόμενο διάστημα ώστε να εξασφαλίσει την πλειοψηφία συμβούλων.

Η λογική λέει ότι θα αναζητήσει συνεργασία με την παράταξη της Χάιδως Παναγιωτοπούλου, όπου κατέχει 4 έδρες και την παράταξη Ανδρινόπουλου που κατέχει 3 έδρες, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να συνεργαστεί με περισσότερες των δύο παρατάξεων (3 έδρες Τσίγγανος, 2 έδρες Μπακούρος, 2 έδρες Δριμής) κάτι που είναι αρκετά δύσκολο με τα μέχρι σήμερα δεδομένα.

Πάντως, οι επικεφαλής δεν έχουν ξεκαθαρίσει ακόμα τα σχέδιά τους και άλλοι αναμένουν πρωτοβουλίες από τον Γιώργο Λεβεντάκη.

Όμως, δεν έπρεπε να αποκλειστεί το γεγονός ο Γιώργος Λεβεντάκης να αναζητήσει και μεμονωμένες συνεργασίες με δημοτικούς συμβούλους αντίπαλων παρατάξεων, καθώς η απλή αναλογική επιτρέπει την τακτική αυτή αν ο δημοτικός σύμβουλος ανεξαρτητοποιηθεί ή προσχωρήσει στη παράταξη του δημάρχου. Πρέπει να γίνει σαφές, ότι με την απλή αναλογική η πιθανή καταψήφιση σοβαρών θεμάτων μπορεί να επιφέρει σοβαρότατες επιπτώσεις στον Δήμο και κατ’ επέκταση στους δημότες.

Αν παρόλες τις προσπάθειες δεν ευοδώσει καμία συνεργασία τότε όπως όλα δείχνουν οι αποφάσεις θα λαμβάνονται κατά περίπτωση με ανοιχτό το ενδεχόμενο σε κορυφαία θέματα του δημοτικού συμβουλίου όπως είναι η ψήφιση Προϋπολογισμού και του Τεχνικού Προγράμματος να μένουν στον «αέρα».

Όπως και να έχει οι εξελίξεις αργούν ακόμη, τουλάχιστον μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου και από εκεί και πέρα θα παρατηρήσουμε νέα δεδομένα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button