Τοπικά Νέα

Τριφυλία: Τους “ξέχασαν” του συμβασιούχους – παρατασιούχους

Ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός ότι δεν έχει εκδοθεί ακόμη πρόσκληση για σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας, σε τακτική συνεδρίαση, πριν από τις 15 Οκτωβρίου, και να είναι στην ημερήσια διάταξη το θέμα των συμβασιούχων – παρατασιούχων εν όψει της δικασίμου των ασφαλιστικών τους μέτρων στις 17 Οκτώβρη.

Να θυμίσουμε ότι στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας η συμπολίτευση του Δήμου (πλην του Αντιδημάρχου Φιλιατρών, Βασίλη Παπαθεοδσίου) αρνήθηκε προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση και παροχή στήριξης στους συμβασιούχους – παρατασιούχους με λήψη απόφασης για παραμονή στην εργασία τους, όπου καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, εν όψει της δικασίμου ασφαλιστικών τους μέτρων στις 17 Οκτώβρη, κάτι που ζήτησαν και οι ίδιοι καθώς παρέστησαν στη συνεδρίαση. Μάλιστα, οι συμβασιούχοι στο άκουσμα της άρνησης αντέδρασαν με βολές σε βάρος της Δημοτικής Αρχής. Ωστόσο, υπήρξε προφορική δέσμευση για συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας πριν από τις 15 Οκτώβρη για συζήτηση του θέματος, με τη δικαιολογία που εκφράστηκε από τον Αντιδήμαρχο κ. Μερκούρη (ο δήμαρχος ήταν απών) να είναι ότι δεν είχαν εκείνη τη στιγμή διαθέσιμα οικονομικά στοιχεία για το κόστος παραμονής στην εργασία τους των συμβασιούχων.

Μέχρι χθες, πάντως, πρόσκληση για συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας με θέμα τους συμβασιούχους δεν έχει εκδοθεί, ενώ στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση θα συζητηθεί μόνο το θέμα του αλιευτικού καταφυγίου Μαραθόπολης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button