Τοπικά Νέα

Τριφυλία: Το κόστος καλλιέργειας πρόβλημα στα θερμοκήπια – Αύξηση της καλλιέργειας του αγγουριού

Σε εξέλιξη βρίσκεται η νέα καλλιεργητική περίοδος στα θερμοκήπια της Τριφυλίας. «Η κυριότερη καλλιέργεια και για φέτος είναι της ντομάτας που τελικά δεν μειώθηκε πολύ και αναμένεται να καλύψει έκταση 1.200 στρεμμάτων», εξηγεί μιλώντας στην «ΥΧ» ο προϊστάμενος της ΔΑΟΚ Τριφυλίας, Αντώνης Παρασκευόπουλος.

Μάλιστα, όπως ο ίδιος προσθέτει, «αντίθετα με την ντομάτα, υπάρχει μία αύξηση της καλλιέργειας του αγγουριού, που θα αγγίξει περίπου τα 1.000 στρέμματα. Ακολουθεί η καλλιέργεια της πιπεριάς με 200 στρέμματα, του φασολιού με 150 και της μελιτζάνας με 90 στρέμματα. Τα φυλλώδη λαχανικά φθάνουν τα 60-70». Στην Τριφυλία καλλιεργούνται 2.900 στρέμματα στα θερμοκήπια.

Σχετικά με το κόστος καλλιέργειας, ο κ. Παρασκευόπουλος επισημαίνει ότι «φέτος είναι πολύ αυξημένο λόγω της ανόδου της τιμής των λιπασμάτων, που κυμαίνεται κατά μέσο όρο από 40% έως 50%. Το ίδιο συμβαίνει με τα κύρια φυτοπροστατευτικά, τα οποία έχουν ακριβύνει».

Όλες αυτές οι αυξήσεις έχουν δημιουργήσει ένα μούδιασμα στους παραγωγούς. «Εάν προστεθεί και η αύξηση του κόστους της ενέργειας, δημιουργούνται νέα δεδομένα και, φυσικά, ανησυχία στους παραγωγούς, αφού υπάρχει πρόβλημα με τους ανταγωνιστές», σημειώνει ο προϊστάμενος της ΔΑΟΚ.

Ο ίδιος καταλήγει, λέγοντας ότι «πρέπει, πάντως, να αναφέρουμε ότι το πρόγραμμα με τα Σχέδια Βελτίωσης πήγε πάρα πολύ καλά και θα έχουμε νέα θερμοκήπια. Όμως, για να συνεχίσουμε να έχουμε ανάπτυξη, πρέπει να προσεγγίσουμε τα προβλήματα του κλάδου με μεγάλη προσοχή».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button