Τοπικά Νέα

Τριφυλία: Ψηφιακές αιτήσεις στο νέο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης στα Φιλιατρά

Το Κ.Δ.ΑΠ  ΔΙΑΠΛΑΣΙΣ  επέλεξε την ονομασία από το περιοδικό «Διάπλασις των Παίδων», το οποίο αποτέλεσε σταθμό στη ζωή πολλών Ελληνόπουλων και τους άνοιξε το δρόμο στη Λογοτεχνία και τη Διανόηση.

Τα Ιδανικά  και τις Αξίες  της «Διάπλασις των Παίδων» προσπαθούμε να προσεγγίσουμε σήμερα με τη λειτουργία του Κ.Δ.ΑΠ. ΔΙΑΠΛΑΣΙΣ στην πόλη των Φιλιατρών και την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Τριφυλίας.

Τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) ΔΙΑΠΛΑΣΙΣ  είναι Πρότυπες Μονάδες δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, ηλικίας 5-12 ετών και κυρίαρχος σκοπός τους  είναι η δημιουργική απασχόληση των παιδιών για ορισμένο χρονικό διάστημα της ημέρας, εκτός σχολικού ωραρίου, η σωστή αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου με ατομική ή οργανωμένη δραστηριότητα ή μέσα από οργανωμένες ομάδες εργαστηρίων καθώς και η εξυπηρέτηση των γονιών και των οικογενειών τους.

Τα ΚΔΑΠ ΔΙΑΠΛΑΣΙΣ  προσαρμόζουν τη λειτουργία τους ανάλογα με το ωράριο λειτουργίας των σχολείων της περιοχής και λειτουργούν σε (2) βάρδιες, δηλ π.χ. Α’ Βάρδια 13:30-17:30, Β’ Βάρδια 17:30-21:30 , η φοίτηση των παιδιών είναι ΔΩΡΕΑΝ και δεν επιβαρύνεται σε καμία περίπτωση ο οικογενειακός προΰπολογισμός και προγραμματισμός.

Για τη συμμετοχή των παιδιών και των οικογενειών τους στο πρόγραμμα, απαιτείται οι εργαζόμενες μητέρες, να συμμετάσχουν στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ  ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ (ΕΕΤΑΑ) η οποία αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή εντός των προσεχών ημερών.

 

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Κ.Δ.ΑΠ. ΔΙΑΠΛΑΣΙΣ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 

 

1)         Κέντρο Μελέτης.

2)         Ακαδημίας Ρομποτικής.

3)         Τμήμα Μικρών Επιστημόνων – Steam Education.

4)         Τμήμα Χορού και Μουσικοκινητικής.

5)         Τμήμα Εικαστικών και Τέχνης.

6)         Τμήμα Κατασκευών.

7)         Τμήμα Master Chef – Μαγειρικής.

8)         Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού.

9)         Τμήμα Σκάκι και Επιτραπέζιων Παιχνιδών.

 

Οι παραπάνω  δραστηριότητες προσφέρονται ΔΩΡΕΑΝ με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ.

 

Τα στελέχη του ΚΔΑΠ ΔΙΑΠΛΑΣΙΣ και ΚΔΑΠ ΔΙΑΠΛΑΣΙΣ ΑμεΑ είναι σε θέση να σας ενημερώσουν αναλυτικά  για τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που χρειάζονται ανά περίπτωση, να σας ενημερώσουν  και να σας βοηθήσουν  στην διαδικασία κατάθεσης της ηλεκτρονικής αίτησης σας στην ΕΕΤΑΑ και  να σταθούν  αρωγοί  στην προσωπική σας προσπάθεια για τη σωστή διαπαιδαγώγηση και μάθηση του Παιδιού σας.

 

Εγγραφές έως 25-07-2021 για το  ΚΔΑΠ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ στο Δημαρχείο ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ – ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ.  Δευτέρα  –  Παρασκευή  9.00 με 13.30 και 5.30 με 8.30.

 

Τηλ. Επικοινωνίας : 2761200260  6979987825 κ. Ιωάννα Δημητρακοπούλου.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Εξαιτίας  του αυξημένου ενδιαφέροντος θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας στην διαδικασία εγγραφής των παιδιών.

 

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΤΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ  : https://diaplasis.com.gr/enarksi-eggrafon-gia-to-sxoliko-etos-2020-2021

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button