Πολιτιστικά - ΕκδηλώσειςΤοπικά Νέα

Τριφυλιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο: Συνεχίζονται οι παραστάσεις για το “Αλίμονο στους νέους”

Τον κύκλο των παραστάσεων της κλείνει η κλασική κωμωδία «Αλίμονο στους νέους», έργο των Αλέκου Σακελλάριου και Χρήστου Γιαννακόπουλου, σε διασκευή και σκηνοθεσία του Γιάννη Αλεξανδρόπουλου.

Το έργο παρουσιάζεται από το Τριφυλιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο (Τ.Ε.Θ.) στην αίθουσα «Αλέκος Παπαδόπουλος» στην Κυπαρισσία. Οι τελευταίες παραστάσεις θα δοθούν σήμερα, αύριο Σάββατο και μεθαύριο Κυριακή στις 9 μ.μ.

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ

Η υπόθεση αποτελεί παραλλαγή του μύθου του Φάουστ και αφορά σ’ έναν ηλικιωμένο, ο οποίος είναι διατεθειμένος να πουλήσει την ψυχή του στο διάβολο, προκειμένου να ξαναπάρει πίσω τη νιότη του. Η ευχή του δείχνει να πραγματοποιείται, όταν ο διάβολος ανταποκρίνεται στην επιθυμία του και τον κάνει έναν γοητευτικό, αλλά φτωχό τριαντάρη. Έτσι κατορθώνει να πλησιάσει και να κερδίσει αρχικά την καρδιά μιας όμορφης νεαρής που εποφθαλμιά. Την νεαρή όμως διεκδικεί και ο επίσης ηλικιωμένος γείτονας και φίλος του. Ο ένας χρησιμοποιεί ως όπλο του τα νιάτα, ο δεύτερος το χρήμα. Ποιος θα κερδίσει άραγε;

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία και διασκευή σεναρίου: Γιάννης Αλεξανδρόπουλος, Κατασκευή σκηνικών: Χριστίνα Σαρδέλη – Νίκη Τσακάλου, Ζωγραφική σκηνικών: Ιζαμπέλλα Μπάχμαν, Χειριστές Ηχητικών: Θοδωρής Γαβρίλης – Νίκη Τσακάλου, Φωτισμός: Ιζαμπέλλα Μπάχμαν, Επιμέλεια Μουσικής: Σπύρος Μπονέλης, Φροντιστήριο: Νίκη Τσακάλου, Ράψιμο ρούχων: Αντζελίνα Γκίντσεβ, Κατασκευή λατέρνας και κούκλας: Γιώργος Μακρής, Αφίσα: Ιζαμπέλλα Μπάχμαν, Φωτογραφίες και βίντεο παράστασης: Δημήτρης Ζογκόκης.

 

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ:

Ανδρέας (ως ηλικιωμένος) : Γιάννης Καπελούζος, Ανδρέας (ως νέος): Αντώνης Δημητρόπουλος

Αγησίλαος: Γιάννης Καραμπάτσος, Μανώλης: Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, Ρίτα: Ιωάννα Κορωναίου, Κυρία Ελένη: Χριστίνα Σαρδέλη, Μαρίκα : Παναγιώτα Πλέτσα, Διάβολος: Στάθης Παναγιωτόπουλος, Παλιατζής: Δημήτρης Λαμπρόπουλος/Τάκης Δημητρόπουλος.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button