Κόσμος

Τρόμος στον αέρα: Πιλότος κάπνιζε εν ώρα πτήσης και παραλίγο να ρίξει το αεροπλάνο

Στην προσπάθειά του να κρύψει το γεγονός ότι κάπνιζε, έκλεισε κατά λάθος το κλιματισμό, προκαλώντας την πτώση των επιπέδων οξυγόνου- Το αεροσκάφος έπεσε 6,500 μέτρα για να επιβιώσουν οι επιβάτες

Adtech Ad

Τον τρόμο βίωσαν επιβάτες σε αεροπλάνο της Air China την Τρίτη, όταν το αεροσκάφος έπεσε 6,500 μέτρα στον αέρα λόγω έκτακτης ανάγκης, αφού το επίπεδο οξυγόνου στην καμπίνα είχε πέσει σε κρίσιμο σημείο, μετά από προσπάθεια πιλότου να κρύψει το γεγονός ότι καπνίζει, κλείνοντας τον κλιματισμό.

Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα, ο συγκυβερνήτης, προσπάθησε να απενεργοποιήσει έναν ανεμιστήρα ώστε ο καπνός να μη φτάσει στην καμπίνα των επιβατών, όμως κατά λάθος, έκλεισε τη μονάδα κλιματισμού. Όταν το αεροπλάνο έχασε πίεση, έπρεπε αναγκαστικά να πέσει σε χαμηλότερο υψόμετρο ώστε οι επιβάτες να παραμείνουν ασφαλείς.

Ο αξιωματικός ασφαλείας δήλωσε πως το πλήρωμα έπρεπε να εκτελέσει άμεσα μέτρα έκτακτης ανάγκης κατεβάζοντας τις μάσκες οξυγόνου, μέχρι να καταλάβει ποιο είναι το πρόβλημα. Όταν αντιλήφθηκαν ότι το σύστημα αερισμού ήταν κλειστό, το ενεργοποίησαν και ανέβασαν το αεροπλάνο στο κανονικό υψόμετρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές διερευνούν την αιτία “με μεγαλύτερη λεπτομέρεια” ώστε προσδιορίσουν με ακρίβεια τι προκάλεσε το περιστατικό.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button