Site icon Γαργαλιάνοι Online – Οι ειδήσεις και τα νέα της Τριφυλιας, της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου στην ώρα τους!

Τσιγάρο τέλος σε δημόσιους χώρους -Πού απαγορεύεται το κάπνισμα, πόσο είναι το πρόστιμο

Μία από νέες συνήθειες που είχε υποσχεθεί να φέρει βάσει νόμου ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν να μπει τέλος στο κάπνισμα στους δημόσιους χώρους. Μάλιστα όπως φαίνεται ο αντικαπνιστικός νόμος αναμένεται να εφαρμοστεί άμεσα, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στη Βουλή κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων το Σάββατο.

Η κυβέρνηση θέλει καθολική απαγόρευση του καπνίσματος σε όλους τους δημόσιους κλειστούς χώρους, όπως γίνεται στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης. Για να εφαρμοστεί σωστά και καθολικά ο νόμος αναμένεται εντατικοποίηση των ελέγχων και λειτουργία τηλεφωνικής γραμμής για την αναφορά παραβάσεων, μέσα στο επόμενο εξάμηνο.

Προκειμένου να δείξει την αποφασιστικότητα του για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε πως η εφαρμογή του θα ξεκινήσει από την Βουλή. «Εφαρμόζεται άμεσα ο αντικαπνιστικός νόμος παντού στην Επικράτεια, ξεκινώντας από το Κοινοβούλιο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης. Μάλιστα, παρατήρησε, ότι το χειροκρότημα των βουλευτών δεν ήταν και τόσο δυνατό, στην εξαγγελία του.

Σε ποιους Δημόσιους χώρους απαγορεύεται

Σύμφωνα με το νόμο το κάπνισμα απαγορεύεται σε:

Στην εγκύκλιο με τα πρόστιμα για όσους παραβιάζουν τον αντικαπνιστικό νόμο αναφέρεται ότι:

Exit mobile version