Site icon Γαργαλιάνοι Online – Οι ειδήσεις και τα νέα της Τριφυλιας, της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου στην ώρα τους!

Τσουρέκια Πασχαλινά: Η απλή συνταγή για να βγει αφράτο

Ο Βασίλης Καλίδης πειραματίζεται κάθε χρόνο και με άλλες συνταγές για τσουρέκια και άλλες παραδοσιακές λιχουδιές. Την έμπνευσή του την αντλεί από μαγείρισσες από κάθε μεριά της Ελλάδας.

Αυτή τη φορά οι αναζητήσεις του τον οδήγησαν στον Δαμιανό Γιαννιτσών και στην κυρία Μαρία Γαβριηλίδου, η οποία κάθε χρόνο παρασκευάζει το πιο αφράτο τσουρέκι που έχει δοκιμάσει στη ζωή του.

Υλικά για 9 τσουρέκια:

Εκτέλεση:

TIPS για τσουρέκια αφράτα:

  1. Το νερό πρέπει να είναι χλιαρό -ποτέ καυτό.
  2. Το λιωμένο Βιτάμ είναι καλό να μπαίνει το μισό με τα υγρά υλικά και το άλλο μισό προς το τέλος του ζυμώματος για να σχηματιστούν οι χαρακτηριστικές ίνες του τσουρεκιού.
  3. Ζυμώνουμε διπλώνοντας τη ζύμη προς τα μέσα.
  4. Δεν αλευρώνουμε ποτέ την επιφάνεια που ζυμώνουμε -αν η ζύμη κολλάει στα χέρια μας τα αλείφουμε με λίγη λιπαρή ουσία (βούτυρο ή Βιτάμ).
Exit mobile version