ΑγροτικάΠελοπόννησος

Υπεγράφη η νέα ρυθμιστική Απόφαση για το κυνήγι

Την υπογραφή της νέας ρυθμιστικής απόφασης κυνηγίου από τον υφυπουργό Περιβάλλοντος Γ. Αμυρά, για την περίοδο 2021-2022, ανακοίνωσε η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος, εκφράζοντας ταυτόχρονα την ικανοποίησή της, καθώς, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, σέβεται και σε μεγάλο βαθμό ικανοποιεί όλο το περιεχόμενο των συζητήσεων που για μήνες έκανε με την πολιτική ηγεσία και την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, η νέα ρυθμιστική περιέχει αναγκαίες διευθετήσεις ως προς το κυνήγι του τρυγονιού, για να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ κυνηγοί απαλλάσσονται από το ποσό που αντιστοιχεί σε δημόσια τέλη, χαρτόσημα κ.λπ., όσον αφορά στην ανανέωση των αδειών θήρας τους.

Ρυθμίσεις

Η ρύθμιση ως προς το οικονομικό σκέλος και τη μείωση του κόστους στις άδειες κυνηγίου αφορά εκείνη την κατηγορία κυνηγών που είχαν εκδώσει ή ανανεώσει πέρυσι τις άδειες θήρας τους, χωρίς, όμως, να μπορέσουν να κυνηγήσουν λόγω των έκτακτων μέτρων περιορισμού των μετακινήσεων εξαιτίας της πανδημίας.

Εξαιρετικά σημαντικό, σύμφωνα με τη Συνομοσπονδία, είναι επίσης ότι τόσο ο υπουργός Κ. Σκρέκας όσο και ο υφυπουργός κ. Αμυράς αποδέχτηκαν διευθετήσεις που εξασφαλίζουν την οικονομική δυνατότητα των Κυνηγετικών Οργανώσεων κάθε βαθμίδας να δρουν υπέρ του φυσικού περιβάλλοντος και της θηροφύλαξης.

Έτσι, σε μία καθ’ όλα δύσκολη οικονομική συγκυρία για τη χώρα μας, αλλά και για τον καθένα ξεχωριστά, οι Κυνηγετικές Οργανώσεις και η Θηροφυλακή θα συνεχίσουν να προσφέρουν τις πολύτιμες δράσεις τους στη διαχείριση και προστασία της άγριας ζωής.

Ανανέωση αδειών

Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τη θηροφυλακή των Κυνηγετικών Οργανώσεων, εκπληρώθηκε από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας το πάγιο και διαχρονικό αίτημα του κυνηγετικού κόσμου να υπάρξει από πλευράς του «Πράσινου Ταμείου» η αναγκαία «ανταποδοτικότητα» ως προς τις εισφορές που δεκαετίες τώρα καταβάλλει ο κόσμος των κυνηγών.

Καταλήγοντας στην ανακοίνωσή της η Κυνηγετική Συνομοσπονδία εύχεται σε όλους τους κυνηγούς καλή χρονιά και τους διαβεβαιώνει ότι όλοι οι αναγνωρισμένοι Κυνηγετικοί Σύλλογοι είναι καθ’ όλα έτοιμοι να συμβάλουν στην ταχεία και ομαλή διεκπεραίωση της διαδικασίας ανανέωσης των κυνηγετικών αδειών, αμέσως μόλις η νέα ρυθμιστική απόφαση δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button