Τοπικά Νέα

Υπογράφηκε η σύμβαση κατασκευής του έργου «Ανάπτυξη Αλιευτικού Καταφυγίου Μαραθόπολης»

Υπογράφηκε σήμερα το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ. Τριφυλίας στην Κυπαρισσία η σύμβαση κατασκευής του έργου «Ανάπτυξη Αλιευτικού Καταφυγίου Μαραθόπολης», ποσού 3.137.630,89 ευρώ (αρχικού προϋπολογισμού, προ έκπτωσης, 5.322.580,64 ευρώ), μεταξύ του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα, του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας κ. Νίκου Αλεξανδρόπουλου και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας «ΕΡΤΕΚΑ Α.Ε.», Γεώργιου Ψυχαράκη. Παρόντες ήταν ο βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ κ. Περικλής Μαντάς και ο δήμαρχος Τριφυλίας κ. Γιώργος Λεβεντάκης.

Παρόντες ήταν επίσης οι Αντιπεριφερειάρχες κ. Βασίλης Καπέλιος και κα. Άννα Καλογεροπούλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Στάθης Αναστασόπουλος, αντιδήμαρχοι κ.κ. Αντώνιος Βλάχος, Δημήτρης Στριμπάκος, Αλέξανδρος Κουτρουμπής και Μαρία Παναγοπούλου, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Τριφυλίας κ. Χαράλαμπος Αυρηλιώνης, ο πρόεδρος της Ελαίας κ. Άρης Σκλάβος, ο Διευθυντής ΔΑΟΚ Τριφυλίας κ. Αντώνιος Παρασκευόπουλος, το μέλος του Λ.Τ. Μεσσηνίας κα. Δήμητρα Ανδρινοπούλου, ο τέως πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Ζαχαρίας Κανελλόπουλος, υπηρεσιακοί παράγοντες Περιφέρειας και δήμου κ.α.

Κύριος του έργου είναι το Λιμενικό Ταμείο Μεσσηνίας, φορέας κατασκευής του η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Πελοποννήσου, προϊσταμένη Αρχή το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, επιβλέπουσα υπηρεσία το Τμήμα Δομών Περιβάλλοντος της ΔΤΕ Περιφέρειας Πελοποννήσου και αρμόδιο Τεχνικό Συμβούλιο το Τεχνικό Συμβούλιο Δημοσίων Έργων Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ειδικότερα στη μελέτη προβλέπονται να εκτελεστούν οι εξής εργασίες: Α. Έργα στον προσήνεμο μώλο, Άρση σωρού φυσικών ογκολίθων και τετραπόδων, Επέκταση και ανακατασκευή προσήνεμου μώλου, Κρηπίδωμα στο υπάρχον τμήμα του προσήνεμου μώλου, Β. Έργα εκβάθυνσης της λιμενολεκάνης, Βυθοκόρηση στην είσοδο της λιμενολεκάνης, Βυθοκόρηση στην λιμενολεκάνη, Γ. Εργα στον υπήνεμο μώλο, Κρηπιδώματα στον υπήνεμο μώλο, Ενίσχυση θωράκισης τμήματος του υπήνεμου μώλου, Δ. Εργα στην χερσαία ζώνη, Κρηπίδωμα κατ’ επέκταση του προσήνεμου μώλου, Επιχωμάτωση.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Γιώργος Λεβεντάκης ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα για τις υπογραφές και τις ανακοινώσεις των έργων που αφορούν την Τριφυλία. Την ικανοποίησή του για τις θετικές αυτές εξελίξεις εξέφρασε και ο Βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ Περικλής Μαντάς με την παρουσία του, ενώ με την σειρά του, τοποθετήθηκε και ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας Ν. Αλεξανδρόπουλος.

Σχετικά Άρθρα

3 thoughts on “Υπογράφηκε η σύμβαση κατασκευής του έργου «Ανάπτυξη Αλιευτικού Καταφυγίου Μαραθόπολης»”

    1. Γνωρίζει ο κόσμος και ευτυχώς που ενημερώνεται!!!Τι τους ήθελε τους προηγούμενους ο μεγάλος.;Αυτός ανερυθρίαστα ισχυρίζεται ότι αυτός έσωσε το έργο. Υπάρχουν και τα μέτρα προστασίας και δεν ήθελε να τους εκθέσει στον κίνδυνο!!!Πέραν όμως όλων αυτών των μικροπρεπειων καλορίζικο το έργο!!! Να ολοκληρωθεί και να το χαίρονται αυτοί που στο χώρο αυτό δραστηριοποιούνται και όλοι μας γενικότερα !!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.