Site icon Γαργαλιάνοι Online – Οι ειδήσεις και τα νέα της Τριφυλιας, της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου στην ώρα τους!

Υποδοχή Τιμίας Χειρός Αγ. Ιωάννου Χρυσοστόμου και πρόγραμμα ονομαστηρίων Μητροπολίτου Μεσσηνίας

Την ερχόμενη Tετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019, εορτή του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, εορτάζει τα ονομαστήριά του ο Σεβ. Μητρο­πο­λίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος.

Αύριο Τρίτη και ώρα 7 μ.μ., παραμονή της Εορτής, η Καλα­μάτα θα υποδεχθεί την άφθαρτη αριστερά Τιμία Χείρα του Αγίου Ιωάν­νου του Χρυσοστόμου, έξωθεν του πανηγυρίζοντος ομωνύμου Ιερού Ναού της πόλης, εκ της Ιεράς Μονής Αγίων Πάντων Βαρλαάμ Μετεώρων.

Το χαρι­τό­βρυτο Λείψανο θα μεταφέρει ο μεσσήνιος Σεβ. Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ.  Θεόκλητος, προς ευλογίαν του Χριστεπωνύμου Πληρώματος, αλλά και προς τιμήν του εορτάζοντος Μητροπολίτη Μεσ­ση­νίας. Θα ακολουθήσει η τέλεση Πολυαρχιερατικού Εσπε­ρι­νού.

Την Τετάρτη το πρωί το Ιερό Λείψανο θα μεταφερθεί στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Υπαπαντής του Χριστού, και θα ακολου­θήσει η τέλεση πολυαρχιερατικής θείας Λει­τουρ­γίας. Μετά το πέρας αυτής η Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας θα απονείμει τις υποτροφίες του ακαδημαϊκού έτους 2019-2020, στους δικαιούχους απόρους μεσσήνιους φοιτητές.

Στη συνέχεια, ο εορτάζων Μητροπολίτης Μεσσηνίας θα μεταβεί στο Μητροπολιτικό Μέγαρο, όπου θα δεχθεί τις ευχές Αρχών, Κλήρου καί Λαού, έως τις 1 μ.μ. Το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος θα δεχθεί ευχές από τις 6 έως τις 8.

Exit mobile version