Πελοπόννησος

Υποπτες συμβάσεις της “Πελοπόννησος Α.Ε.” καταγγέλλει ο Γόντικας

Η “Πελοπόννησος Α.Ε.” την τελευταία τριετία έχει συνάψει με την Περιφέρεια 38 προγραμματικές συμβάσεις ύψους 21,5 εκατ. ευρώ, ενώ το 2011, το 2012 και το 2013 είχε τζίρο 20.000 ευρώ, 30.000 και 40.000 ευρώ αντίστοιχα.

Αυτό κατήγγειλε ο επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” και υποψήφιος περιφερειάρχης Νίκος Γόντικας σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Τρίπολη.

Συγκεκριμένα ο κ. Γόντικας δήλωσε για τις συμβάσεις της Περιφέρειας με την “Πελοπόννησος Α.Ε.”: «Επανειλημμένα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, στην Οικονομική Επιτροπή και δημόσια ζητάμε να μας δοθούν στοιχεία για τη διαχείριση δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ που δίνονται από την Περιφέρεια στις διάφορες αναπτυξιακές εταιρείες που συμμετέχει η Περιφέρεια και ιδιαίτερα στην “Πελοπόννησος Α.Ε.”. Ζητάμε τα παραδοτέα των προγραμματικών συμβάσεων, που είναι υποχρεωτικό να κατατίθενται και δεν τα δίνουν ποτέ, ούτε στην Οικονομική Επιτροπή. Προφανώς κάτι κρύβουν. Εχουν κάνει μαϊμουδιές όπως οι εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ. Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι δεν θα μάθουν τα λαϊκά στρώματα για τις πομπές τους. Εχουν διαλύσει τις υπηρεσίες της Περιφέρειας και μεγάλα ποσά τα διαχειρίζονται μέσω των αναπτυξιακών εταιρειών και ιδιαίτερα μέσω της “Πελοπόννησος Α.Ε.”. Το κάνουν παντού σε όλη την Ελλάδα οι εκλεκτοί της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, οι δήθεν ανεξάρτητοι, γι’ αυτό όλοι λένε ότι οι αναπτυξιακές είναι ένα χρήσιμο εργαλείο. Τα ξέρουν όλοι, δήμαρχοι και περιφερειάρχης, εκπρόσωποι όλων των κομμάτων.

Μερικά στοιχεία είναι αποκαλυπτικά: Η “Πελοπόννησος Α.Ε.”, το καμάρι της περιφερειακής αρχής το 2011-12-13 είχε κύκλο εργασιών – τζίρο 20, 30 και 40 χιλιάδων ευρώ αντίστοιχα. Σήμερα δίνουμε στη δημοσιότητα μερικές προγραμματικές συμβάσεις της Περιφέρειας με την “Πελοπόννησος Α.Ε.” με τα πιο κάτω δεδομένα: Δίνουμε και τους ΑΔΑ για να μην πουν κάποιοι κύριοι και κάποιες κυρίες, ονόματα δε λέμε, ότι λέμε ψέματα. Δίνουμε στη δημοσιότητα και την απόφαση της Επιτροπής του Λιγνιτόσημου στις 19-2-2019, για διάθεση 100.000 ευρώ για δράσεις για τη βελτίωση της βοσκοϊκανότητας των βοσκοτόπων στη Μεγαλόπολη, αφού ο ανεκδιήγητος αντιπεριφερειάρχης συνεχίζει να λέει ότι λέμε ψέματα κι ας τα έχει ψηφίσει πριν από ένα μήνα. Να σημειώσουμε ακόμα ότι στα ποσά γι’ αυτά τα χρόνια, που διαχειρίστηκε η “Πελοπόννησος Α.Ε.”, δεν είναι τα 5,7 εκατομμύρια ευρώ που πληρώθηκαν στην “Πελοπόννησος Α.Ε.” για τη Μυθική Πελοπόννησο από το ΕΣΠΑ. Δεν συμπεριλαμβάνονται ακόμα εκατομμύρια ευρώ για συνέδρια και εκθέσεις, όπως το ένα εκατομμύριο ευρώ για το συνέδριο των Βρετανών τουριστικών πρακτόρων, που ζητάμε λογαριασμό, που πληρώθηκαν τέτοια μυθικά ποσά και απάντηση δεν παίρνουμε. Ξεχωρίζουμε τα 9.453.668€ που δόθηκαν μόνο από την Περιφέρεια στην “Πελοπόννησος Α.Ε.” (γιατί δόθηκαν μεγάλα ποσά και από τους δήμους) για την καταπολέμηση των κουνουπιών αυτά τα τρία χρόνια. Και το κουνούπι πάει σύννεφο, «γίναμε άλογα από τα τσιμπήματα των κουνουπιών» λέει προσκείμενος σε αυτούς δήμαρχος, ήμασταν και πρωταθλητές(!) στα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου, είχαμε ακόμα και θανατηφόρα κρούσματα. Από 38 προγραμματικές συμβάσεις τα τρία τελευταία χρόνια δόθηκαν 21.501.570€, όπως φαίνεται και στον πίνακα 2.

Να σημειώσουμε ότι γι’ αυτές τις δράσεις(!) δίνονται ανάλογα ποσά κι από τους δήμους, αλλά κι από άλλα κανάλια χρηματοδότησης όπως το ΕΣΠΑ, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας, τους αναπτυξιακούς νόμους, το λιγνιτόσημο.

Βλέπουμε ότι είτε σε περιόδους κρίσης, είτε ανάκαμψης χορός εκατομμυρίων σε μεγαλοεργολάβους-μεγαλοπρομηθευτές και διάφορα τρωκτικά που αγκαλιάζουν το αστικό κράτος και για τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους φτώχεια, λιτότητα, εξαθλίωση.

Ας γίνουν αυτά κριτήριο ψήφου για ισχυρό ΚΚΕ παντού στις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις για περισσότερους περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους με τη “Λαϊκή Συσπείρωση”».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.