Ελλάδα

Υπόθεση σοκ στην Κύπρο: Εκβίαζαν καθηγήτρια με ροζ βίντεο και της πήραν €120.000 μέσα σε επτά χρόνια!

Δύο Κύπριοι 46 και 57 ετών έχουν ήδη τεθεί υπο κράτηση και αναζητείται ένας ακόμη συνεργός τους – Πώς παγίδευσαν την γυναίκα και την έκαναν να χάσει σπίτι, αυτοκίνητο και μεγάλα χρηματικά ποσά

Τέλος στον εφιάλτη της που κράτησε επτά ολόκληρα χρόνια έδωσε μια γυναίκα από την Κύπρο, η οποία είχε πέσει θύμα στυγνών εκβιαστών, βρίσκοντας το θάρρος να καταγγείλει τους δράστες στην αστυνομία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πολιτης», υπό την απειλή ότι θα δημοσιοποιούσαν βίντεο άσεμνου περιεχομένου με πρωταγωνίστρια την ίδια, οι εκβιαστές κατάφεραν να αποσπάσουν από την γυναίκα, που εργάζεται ως εκπαιδευτικός, σπίτι, αυτοκίνητο και χρηματικά ποσά που υπερβαίνουν σε αξία τις 120.000 ευρώ.

Η συγκεκριμένη γυναίκα δεχόταν απειλές και πλήρωνε συνέχεια εδώ και περίπου 7 χρόνια, παρά τις προτροπές της Αστυνομίας ότι περιστατικά απειλών και εκβιασμών πρέπει να καταγγέλλονται αμέσως, ειδάλλως οι επιτήδειοι αποθρασύνονται και ζητούν όλο και περισσότερα.

Πρόσφατα, η εκπαιδευτικός βρήκε τη δύναμη να καταγγείλει την υπόθεση στην Αστυνομία. Δύο Κύπριοι ηλικίας 46 και 57 ετών συνελήφθησαν και χθες τέθηκαν υπό 8ήμερη κράτηση από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, με τον πρώτο να παραδέχεται ότι κορόιδευε την παραπονούμενη αποσπώντας της χρήματα για δήθεν προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε, αλλά και αραδιάζοντάς της άλλου τύπου ψέματα.

Ο δεύτερος ύποπτος, ο οποίος ενοικίαζε σπίτι στον πρώτο, εξέφρασε άγνοια για την υπόθεση, ενώ ένα τρίτο πρόσωπο καταζητείται και άλλα δύο αναζητούνται για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η υπόθεση συγκαταλέγεται στις σοβαρότερες και ενδεχομένως να έχει να κάνει με οργανωμένο κύκλωμα που μπορεί να έχει πλοκάμια μέχρι και στην Ελλάδα.

Η καταγγελία

Όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, η παραπονούμενη στις 31 Αυγούστου κατήγγειλε ότι τον Ιανουάριο του 2012 γνώρισε ταυτόχρονα μέσω MSN τους δύο υπόπτους, χωρίς η ίδια να ξέρει εάν γνωρίζονταν και μεταξύ τους, με τους οποίους άρχισε να συνομιλεί και να ανταλλάζει μηνύματα. Κάποια στιγμή έλαβε μήνυμα στο MSN από τρίτο άγνωστό της πρόσωπο το οποίο την πληροφορούσε ότι είχε στην κατοχή του ροζ βίντεο που συμπεριλάμβανε και την ίδια και προκειμένου να μην το δημοσιοποιήσει της ζητούσε να καταβάλει το ποσό των 12.000 ευρώ.

Η παραπονούμενη, παρόλο που, όπως ανέφερε, δεν συμμετείχε ποτέ σε ροζ βίντεο ή απέστειλε οπουδήποτε κάτι τέτοιο, γνώριζε ότι αυτό μπορούσε να τύχει κατασκευής και έτσι, από φόβο μην εκτεθεί στην εργασία της, κατέθεσε το ποσό σε αριθμό λογαριασμού που ο άγνωστος της υπέδειξε και ο οποίος ανήκε σε γυναικείο όνομα.

Πριν την καταβολή των 12.000 ευρώ είχε αποστείλει μέσω Western Union και το ποσό των 400 ευρώ στο εν λόγω πρόσωπο, το οποίο στη συνέχεια πήγε και συνάντησε στο σπίτι του στη Δράμα για να ελέγξει τις προθέσεις του. Εκεί αντιλήφθηκε ότι αποδέκτης των χρημάτων ήταν ο ίδιος, ενώ στον υπολογιστή του εντόπισε και φωτογραφίες γυναικών, καθώς και αρχεία συνομιλιών.

Στο μεταξύ, είχε μιλήσει από την πρώτη στιγμή στον πρώτο ύποπτο για τις απειλές που δεχόταν, ο οποίος της ανέφερε ότι θα την «προστάτευε» και έτσι συνήψαν δεσμό. Μία ημέρα που είχαν καταναλώσει αλκοόλ είχε ερωτικές περιπτύξεις μαζί του αλλά και με έναν φίλο του, ενώ το διάστημα που ακολούθησε η παραπονούμενη συνέχισε να λαμβάνει απειλητικά μηνύματα από το τρίτο πρόσωπο, ενώ επιπλέον άρχισε να απειλείται και από τον πρώτο ύποπτο, ο οποίος της ανέφερε ότι τις ερωτικές περιπτύξεις με τον ίδιο και τον φίλο του τις είχε καταγράψει σε βίντεο το οποίο θα δημοσιοποιούσε.

Πήγαν τζάμπα διαμέρισμα και αυτοκίνητο

Ακολούθως ο 46χρονος επικαλέστηκε μετάσταση του καρκίνου, υποχρεώνοντάς την υπό το πρόσχημα αυτό να ανταλλάξει καινούριο αυτοκίνητο αξίας 13.000 ευρώ με άλλο αξίας 6.000 ευρώ, ενώ στη συνέχεια την εξανάγκασαν να πωλήσει ακόμα και το διαμέρισμά της για το ποσό των 40.000, παρ’όλο που η εκτιμώμενη αξία του ήταν τριπλάσια, με τα χρήματα να καταλήγουν και πάλι στα χέρια του 46χρονου.

Όταν πλέον η παραπονούμενη ξεπουλήθηκε κυριολεκτικά, αφού έχασε σπίτι, αυτοκίνητο και όσα χρήματα είχε, η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τις 120.000 ευρώ, άρχισε να δανείζεται από συγγενικά της πρόσωπα, αλλά και να συνάπτει δάνειο.

Σε μία μάλιστα περίπτωση ο 47χρονος της είχε πει ότι τον συνέλαβαν στα κατεχόμενα και έτσι αναγκάστηκε να ξεπουλήσει μέχρι και χρυσαφικά προκειμένου να τον βγάλει από τη φυλακή. Εκ των υστέρων όμως αποδείχθηκε ότι καμιάς σύλληψης δεν έτυχε, αντίθετα φαίνεται να ξόδευε τα χρήματα στα καζίνα.

Σύμφωνα με την παραπονούμενη, πίσω απ’ όλα αυτά φαίνεται να βρίσκεται ο 46χρονος, ο οποίος με τη σειρά του φέρεται να παραδέχεται ότι όλα όσα της έλεγε ήταν ψέματα.

Πηγή: politis.com.cy

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button