Οικονομία

Υψηλές πτήσεις για την αγορά αυτοκινήτου τον Ιούνιο

Συνεχίστηκε και τον Ιούνιο η -σημαντική- αύξηση των πωλήσεων που εμφανίζει η ελληνική αγορά αυτοκινήτου μέσα στο 2018, με τον 6o μήνα του έτους να καταγράφει μάλιστα μια από τις καλύτερες επιδόσεις των ετών της κρίσης.

ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Σύμφωνα πάντα με τα πρώτα στοιχεία, τον περασμένο μήνα η αγορά έκλεισε με 12.667 ταξινομήσεις καινούργιων αυτοκινήτων, ένα νούμερο από τα υψηλότερα της τελευταίας 8ετίας.

Φυσικά, η επίδοση αυτή του φετινού Ιουνίου είναι αυξημένη σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, όταν και η αγορά είχε κλείσει με 10.204 ταξινομήσεις. Η αύξηση αυτή άγγιξε το 24,1%.

Μετά την επίδοση αυτή του Ιουνίου, η αγορά αυτοκινήτου στο πρώτο 6μηνο του 2018 βρίσκεται πλέον σχεδόν στις 62.300 ταξινομήσεις, σημειώνοντας και πάλι πολύ σημαντική αύξηση που φθάνει στο 24,0% (50.356 πωλήσεις πέρυσι).

Στο κομμάτι των πωλήσεων εταιρικών-λιανικής, οι πωλήσεις των εταιρικών πελατών ήταν περισσότερες έναντι των πελατών λιανικής τον Ιούνιου, αντιπροσωπεύοντας το 61,6% επί του συνόλου. Όμως, τη μεγαλύτερη αύξηση σε σχέση με τον περσινό Ιούνιο εμφάνισαν οι ταξινομήσεις της λιανικής με +31,0%, την ίδια στιγμή που και οι εταιρικές είχαν αύξηση 20,2%.

Η πιο δημοφιλής εταιρεία του Ιουνίου ήταν η Toyota, συνεχίζοντας την κυριαρχία της στην αγορά (έχει πάρει την πρώτη θέση των πωλήσεων στους 5 από τους πρώτους 6 μήνες του έτους). Αμέσως μετά ακολούθησε η VW και τρίτη ήταν η Nissan. Την πρώτη θέση μεταξύ των premium εταιρειών πήρε η Mercedes.

Η πρώτη δεκάδα στις πωλήσεις των εταιρειών του Ιουνίου:

Toyota
VW
Nissan
Suzuki
Peugeot
Hyundai
Fiat
Opel
Citroen
Kia

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button