Τοπικά Νέα

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στο νομό Μεσσηνίας

Σε κίτρινο συναγερμό (υψηλός κίνδυνος) σε ότι αφορά την εκδήλωση πυρκαγιάς την Πέμπτη βρίσκεται ο νομός Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον χάρτη της Πολιτικής Προστασίας.

Από 6 το πρωί  της Τρίτης 17/ 7/ 2018 έως την ίδια ώρα της Τετάρτης είχαν εκδηλωθεί  35 Δασικές Πυρκαγιές σε όλη τη χώρα.

Το μεσημέρι της Τετάρτης η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 35 βαθμούς Κελσίου. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι υψηλότερες μέγιστες καταγράφηκαν σε Γόρτυνα Ηρακλείου (35.8β), Σαλαμίνα (35.4β), Σπέτσες (35.4β), Άργος (35.3β) και Γαλαξίδι (35.3β).

Ταυτόχρονα ισχυροί βόρειοι έως δυτικοί άνεμοι έπνεαν στα πελάγη. Έως τις 5.30μμ, οι ισχυρότερες ριπές καταγράφηκαν στην Παξιμάδα Καρύστου (81 χλμ/ώρα), στην Πάρνηθα (79 χλμ/ώρα), στη Φινοκαλιά Λασιθίου (72 χλμ/ώρα), στο Καβοντόρο (68 χλμ/ώρα), στο Χ/Κ Καϊμακτσαλάν (68 χλμ/ώρα), και στο Λιμάνι της Μυκόνου (68 χλμ/ώρα).

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button