Δήμος Πύλου - ΝέστοροςΤοπικά Νέα

Φαντασμαγορικό θέαμα στην αναπαράσταση της ναυμαχίας του Ναυαρίνου [εικόνες – drone βίντεο]

Εντυπωσιακή παρά το απρόοπτο η αναπαράσταση της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου

Παρά την ατυχία, με το ικρίωμα που είχε κατασκευαστεί και τυλίχθηκε στις φλόγες ενώ βρισκόταν στη θάλασσα, η αναπαράσταση έγινε κανονικά και χιλιάδες ήταν αυτοί που έφτασαν στην Πύλο και απόλαυσαν το φαντασμαγορικό θέαμα.

Για μία ακόμα χρονιά τα “Ναυαρίνεια” αποτελούν πόλο έλξης για πολλούς, που επιθυμούν να τιμήσουν με την παρουσία τους την επέτειο ενός από τα σημαντικότερα γεγονότα της ελληνικής Ιστορίας. Οι χθεσινές εκδηλώσεις μάλιστα, που περιελάμβαναν το δρώμενο με μεγάλα ιστιοφόρα πλοία ολοκληρώθηκαν με ρίψη εντυπωσιακών πυροτεχνημάτων.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό του δημάρχου Πύλου – Νέστορος κ. Καρβέλα, ενώ στη συνέχεια ξεκίνησε το δρώμενο.

Μέσα από τη θεαματική αναπαράσταση, που πραγματοποιήθηκε στο Παλαιό λιμάνι της Πύλου, με τη συμμετοχή του Συνδέσμου Παραδοσιακών Σκαφών και τη βοήθεια ειδικών οπτικοακουστικών μέσων και πυροτεχνημάτων, ζωντάνεψε ξανά η ιστορική ναυμαχία, 192 χρόνια μετά, δημιουργώντας ένα φαντασμαγορικό σκηνικό, με ζωντανή αφήγηση έως και την εντυπωσιακή καταστροφή του ομοιώματος της τουρκοαιγυπτιακής ναυαρχίδας.

Δείτε βίντεο:

Δείτε εικόνες:

Σχετικά Άρθρα

Ενα Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button