Δήμος ΚαλαμάταςΤοπικά Νέα

«Φθηνά» τη γλίτωσε 48χρονος με 889 γραμμάρια χασίς

 

xasis


Φθηνά τη γλίτωσε χθες ένας 48χρονος, καθώς το δικαστήριο δεν του αναγνώρισε τοξικομανία, του έδωσε όμως ελαφρυντικό και έτσι η ποινή του για την κατοχή 889 γραμμαρίων χασίς περιορίσθηκε σε φυλάκιση 3 ετών με τριετή αναστολή.
Ο 48χρονος είχε προφυλακισθεί για τη συγκεκριμένη ποσότητα ναρκωτικών, ενώ το δικαστήριο αναγνώρισε το ελαφρυντικό ότι συμπεριφέρθηκε καλά μετά την πράξη και έτσι απέφυγε ποινή καθείρξεως.

Στην Κορώνη
Αστυνομικός του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας που κατέθεσε είπε ότι ο κατηγορούμενος διαμένει στην Κορώνη και υπήρχαν πληροφορίες στην υπηρεσία του ότι διακινεί ναρκωτικά. Έτσι, στις 27 Μαρτίου φέτος πραγματοποίησαν αιφνιδιαστική έρευνα στο σπίτι του, όπου βρήκαν δύο ανισοβαρείς συσκευασίες με 889 γραμμάρια χασίς, 7 γραμμάρια σπόρους κάνναβης και μια ζυγαριά ακριβείας.
Ο κατηγορούμενος όταν συνελήφθη είπε στους αστυνομικούς ότι προμηθεύτηκε το χασίς για δική του χρήση  αντί 3.000 ευρώ, ενώ είχε τη ζυγαριά για να ζυγίζει τις ποσότητες που αγόραζε, καθώς τον είχαν κλέψει πολλές φορές στο παρελθόν.

Απολογία
Στην απολογία του ο κατηγορούμενος είπε ότι κάνει χρήση από 15 χρόνων, ενώ 20 μέρες πριν τον πιάσουν οι αστυνομικοί είχε σταματήσει τη χρήση ηρωίνης και προσπαθούσε να απεξαρτηθεί με χασίς και χάπια. Χθες στο δικαστήριο επανέλαβε ότι είχε αγοράσει ένα κιλό χασίς αντί 3.000 ευρώ από αλλοδαπό, αλλά και πως δεν έχει διαθέσει ναρκωτικά ποτέ.
Η εισαγγελέας Έδρας ζήτησε την ενοχή του, ζητώντας να απορριφθεί το αίτημα για αναγνώριση τοξικομανίας. Η πρόταση έγινε αποδεκτή από το δικαστήριο και του αναγνωρίσθηκε ελαφρυντικό.

Της Βίκυς Βετουλάκη 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button