Τοπικά Νέα

Φιλιατρά: Έντονα παράπονα και αντιδράσεις από προσκεκλημένους του γεύματος – Έμειναν έξω από την αίθουσα

Πολλά παράπονα υπήρξαν χθες από επίσημους προσκεκλημένους του γεύματος που παρέθεσε ο Δήμος Τριφυλίας για τον εορτασμό του Αγίου Χαραλάμπους, στο οποίο τιμήθηκε ο Αρχηγός ΓΕΣ, καθώς στην είσοδο του εξοχικού κέντρου «Μύλος» στον Αγρίλη δεν τους άφησαν να μπουν μέσα. Μέσα στο χώρο βρέθηκαν αρχικά 80 άτομα, για να γίνουν στη συνέχεια περίπου 100, άγνωστο με ποια σειρά και με ποιες ιδιότητες, ενώ άλλοι έμειναν έξω από το εξοχικό κέντρο, στο δρόμο, παρά το γεγονός ότι είχαν πρόσκληση την οποία είχαν μαζί τους και την επέδειξαν στην είσοδο.

Ανάμεσα σε αυτούς που δεν κατάφεραν να μπουν μέσα στο κέντρο ήταν πρόεδροι Κοινοτήτων, πρώην δήμαρχοι και εκπρόσωποι συλλόγων. Το γεγονός αυτό προκάλεσε αντιδράσεις και παράπονα, με τους προσκεκλημένους να αισθάνονται προσβεβλημένοι καθώς έπρεπε να μείνουν στο δρόμο όρθιοι, ή σε κάποια τραπέζια που βρισκόντουσαν στο πεζοδρόμιο και να αρκεστούν σε ένα μικρό μπουφέ που βρισκόταν στο απέναντι πεζοδρόμιο.

Επίσημη αντίδραση υπήρξε από μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας Τριφυλίας, καθώς ενώ τους είχε επιδοθεί αυστηρά ατομική πρόσκληση για το επίσημο γεύμα, δυστυχώς δεν κατάφεραν να μπουν εντός του κέντρου, με τον Προέδρο της ΕΛΜΕ Β’ Μεσσηνίας κ. Παντελή Μπαζάνο σε γραπτή διαμαρτυρία του να αναφέρει,

«Ως πρόεδρος της ΕΛΜΕ Β’ Μεσσηνίας, του σωματείου που καλύπτει και αντιπροσωπεύει τους εκπαιδευτικούς δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και του Δήμου Τριφυλίας, εκφράζω προς το Δήμο Τριφυλίας τη δυσαρέσκειά μας για τη μεταχείριση των διευθυντών των σχολείων μας που είχαν προσκληθεί να παραστούν στο επίσημο γεύμα στην εορτή του Αγίου Χαραλάμπους. Στους διευθυντές αυτούς, ενώ είχε επιδοθεί ατομική πρόσκληση, απαγορεύτηκε η είσοδός τους στο χώρο του γεύματος άνευ εξηγήσεως.

Απαιτούμε από το Δήμο Τριφυλίας μία ικανοποιητική εξήγηση για αυτή τη συμπεριφορά. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι το συμβάν αυτό δεν αντιπροσωπεύει κάποια παγιομένη αντίληψη του Δήμου προς την εκπαιδευτική κοινότητα. Θα περιμένουμε.

Ο Πρόεδρος

Παντελής Μπαζάνος».

Η δημοτική αρχή ισχυρίστηκε ότι υπάρχει πρωτόκολλο και μόνο όσοι περιλαμβάνονται στο πρωτόκολλο δικαιούνταν να έχουν θέση μέσα στο χώρο του επίσημου γεύματος. Αν το πρωτόκολλο αναφέρει ότι πρόκειται για γεύμα 80 ατόμων, ποιος ο λόγος να γίνει εκδήλωση και να έχει υπογραφεί σύμβαση για επίσημο γεύμα 200 ατόμων (και μια ακόμη σύμβαση για 100 άτομα);

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button