Τοπικά ΝέαΦιλιατρά

Φιλιατρά: Εκπαίδευση πολιτών σε ΚΑΡΠΑ και χρήση απινιδωτή από το ΕΚΑΒ Τριφυλίας [εικόνες]

Για 7η συνεχόμενη χρονιά το ΕΚΑΒ πραγματοποιεί από 12-19 Δεκεμβρίου η Πανελλήνια Εβδομάδα Εκπαίδευσης και Πρόληψης με κεντρικό μήνυμα: “Μια εβδομάδα μπορεί κυριολεκτικά να κρατήσει μια ζωή”.

Οι πολίτες των Φιλιατρών ενημερώθηκαν χθες στην κεντρική πλατεία της πόλης, από διασώστες του ΕΚΑΒ σχετικά με την Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και τη χρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (ΑΕΑ), έτσι ώστε όλοι οι εκπαιδευόμενοι να αποκτήσουν τις βασικές γνώσεις αντιμετώπισης μιας καρδιακής ανακοπής, προσφέροντας τη κατάλληλη βοήθεια στα πρώτα καθοριστικά λεπτά μέχρι την άφιξη των διασωστών του ΕΚΑΒ.


Η Πανελλήνια Εβδομάδα Εκπαίδευσης και Πρόληψης, έχει πλέον θεσμοθετηθεί ως ελάχιστος φόρος τιμής προς τους διασώστες-πληρώματα ασθενοφόρων, τους γιατρούς και τους νοσηλευτές του ΕΚΑΒ που έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, στοχεύει τόσο στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση όλων των πολιτών σχετικά με την πρόληψη των ατυχημάτων και των τραυματισμών όσο και στην παροχή βασικών γνώσεων για την υποστήριξη των ζωτικών λειτουργιών των συνανθρώπων μας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button